Празничен хороскоп за периода 17-23 септември

Празничен хороскоп за периода 10-16 септември
септември 7, 2018
Празничен хороскоп за периода 24-30 септември
септември 23, 2018
Празничен хороскоп за периода 10-16 септември
септември 7, 2018
Празничен хороскоп за периода 24-30 септември
септември 23, 2018

И тази седмица Metanoa е с теб, за да ти покаже малките моменти на щастие и онези празници, които не трябва да пропускаш. Защото всеки ден е специален и всеки ден може да се отбележи с Metanoa.

 

Понеделник 17.09

Вяра, Надежда, Любов

Седмицата започва много празнично. Освен един голям християнски празник, този на добродетелите – Вяра, Надежда и Любов, отбелязваме и празника на столицата ни. Празникът ще е свеобщ, не само за имениците. А всяка дама, носеща едно от трите красиви имена или София, заслужава да й се напомни колко е специална. Тук Metanoa е във вихъра си, защото какъв по-красив подарък за една жена от неповторимо цвете, като самата нея? Имен ден празнуват днес: София, Вяра, Вера, Надежда, Надя, Любов, Любен, Любчо и производните.

За не толкова традиционните от вас, 17 септември е и денят на старите приятели. А какъв по-добър старт на седмицата от неочаквано обаждане до любимия другар от детството? А защо не и една неочаквана среща за зареждащ понеделнишки старт…

 

 

Вториник 18.09

Ден на чийзбургера и електронните книги

О, този ден ще ви хареса. Има много тези за първия чийзбургер, а най-разпространената от тях е, че той се е сервирал за първи път през далечната 1928 година в ресторанта на O’Dell в Лос Анджелис. Каквато и да е истината, един ден посветен на това виококалорично изкушение, само ни кара да тръпнем в очакване да е вече вторник… Количествата са неограничени! И за да направим и нещо полезно, празнуваме и деня на електронната книга. Те също са неограничени и идеалното занимание, докато пътуваме за работа или да си откраднем малко приказност в обедната почивка с любимата книга във високотехнологичен вариант.

 

 

 

 

Сряда 19.09

Ден „Говори като пират“

Океански разбойници, морски приключения и острови със заровени съкровища. Точно така. Замислете се за поредицата „Карибски пирати“ и ужасно сексапилния и забавен образ на Джони Деп в ролята на Капитан Джак Спароу. В празничната сряда трябва да говорим като него – уверено и иронично, и да си припяваме „Йо хо хо и бутилка ром…“ Ние обаче мислим да заменим моряшкия ром с бутилка бляскаво просеко, което ще ни накара също да запеем от удоволствие, в компанията на подходящия пират…

 

 

 

Четвъртък 20.09

Ден на пунша и пицата с пеперони

Тази седмица е доста натоварена… откъм празници. За този ден, който отбелязва не един, а цели два празника ни липсва само подходящия подарък, за да превърнем четвъртък в много подранил парти петък. Вечерята е ясна – няколко чаши ароматен пунш, няколко пици пеперони и много прятели, с които да ги споделим.

 

 

 

 

 

Петък 21.09

Световен ден на мира

ООН обявява тази дата за Ден на мира. Един ден, в който да се усмихнем, да забравим грубостите и да се опитаме да направим с малки жестове, целия свят едно по-добро място.

21 сетември определено е ден, който трябва да се отпранува подобаващо, защото отбелязва едно от най-крехките и най-важни неща в живота ни. Днес е денят, в който да направите неочакван подарък, да си откраднете целувка или цяла нощ с любимите хора. И да предадете добротата и мира на всеки около вас.

 

 

 

Събота 22.09

Денят на независимостта

Един особено важен ден за всички българи. За съжаление се пада в събота и не успяхме да се докопаме до един дълъг уикенд, но затова ще го направим незабравим. В този ден празнуваме отхвърлянето на политическата и финансова зависимост от Османската империя и ставаме независима държава, каквато сме и до днес. И ако това не ви стига, в световен мащаб 22 септември е ден на белия шоколад (който върви идеално с просеко), ден на сладоледената фунийка (а за сладолед никога не е прекалено късно), както и ден на бизнес дамите. За поседните, ще е вълшебно да се приберат у дома и да ги очаква подарък след тежката работна седмица…

За литературните маниаци, днес е и денят на хобитите, така че как ви звучи един „Хобит“/“Властелина на пръстените“ маратон в съботната вечер? В прегръдките на любимия, разбира се!

 

 

 

 

 

Неделя 23.09

Ден на Checkers

Не става въпрос за играта на шах, а за един кокер шпаньол на име Checkers и презиента на САЩ Ричърд Никсън. По време на предизборната си кампания през 1952 Никсън изнася трогателна реч, в която споменава кокер шпаньола на дъщеря си, който заради черно-бялата си козина е кръстен Checkers (Шах). От този ден 21 септември е известен като Checkers day и почита кучетата в политиката и кокер шпаньолите. Едно подобно малко куче е подходящ подарък за всяка дама, но ако не сте готови за опашат приятел, Metanoa ви предлага богат избор от красиви алтернативи…

 

 

А какви поводи за подаръци те очакват следващата седмица, това ще ти разкажа другия понеделник Повелителю Мой,

Твоя Черна Роза Метаноа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *