Правиш ли бизнес със стил? Как се изгражда успешен бизнес отпечатък? Корпоративният свят и подаръците

Празничен хороскоп за периода 1-7 октомври
септември 30, 2018
Празничен хороскоп за периода 8-14 октомври
октомври 7, 2018
Празничен хороскоп за периода 1-7 октомври
септември 30, 2018
Празничен хороскоп за периода 8-14 октомври
октомври 7, 2018

Златното правило за всеки бизнесмен е следното: „Постави се на мястото на клиента си”. – Орисън Сует Мардън. В крайна сметка всичко в бизнеса опира до простата психология – накарайте хората да се чувстват особено специални и важни, за да изберат именно вас за свой партньор. А какъв по-лесен начин да накарате някой да се почувства специален от  бизнес подарък без повод?

Западната философия е, че времето е пари, източната – че отношението е пари. А какво е всъщност отношението? Онзи специален жест, който оставя следа.

Нима само празниците са повод за подаръци? Съвсем не. Изграждането на стабилни бизнес отношения е дълъг процес, изискващ постоянство, креативност и внимание към партньорите ни. Защото бизнесът е не просто сметки, той се гради на човешкото отношение и впечатления. Именно затова спонтанният подарък оставя много по-дълбока следа в отношенията между хората, отколкото очакваният. Нека не забравяме, че има поводи, които трябва да бъдат отпразнувани, но нима няма да запомните един неочакван подарък в сряда?

Правенето на бизнес е като правенето на любов. Първо трябва да дадеш, за да получиш.

Бизнесът е и най-вълнуващата от всички игри. Metanoa ще ви разкаже част от правилата на тази игра.

 

Бъдете различни (избягайте от клишето на тефтерите и химикалките, направете различен подарък)

“По-добре да се провалите в стремежа си към оригиналност, отколкото да успеете в имитирането.” – Херман Мелвил.

Старата фраза “Нищо лично, просто бизнес”, наистина е остаряла. Днес, във времето на засилена конкуренция в бизнеса, всичко е лично. Изборът на “правилния бизнес партньор”, не се прави на база кой е по-добър в работата си, а с коя личност, с кой лидер, с кой собственик или управител ни е приятно да комуникираме. Защото в крайна сметка ще изкараме времето си с него. Каквото и да продавате, всъчщност продавате себе си.

Тайната на успеха в бизнеса е да правиш неща, които другите не правят.

С годините всички сме разбрали, че има разлика между спомен от екзотична дестинация и „нещо“, което просто събира прах. Metanoa de la Rose няма да ви подведе. Черна роза Metanoa с бутилка вино е комбинация, която няма да прашляса на рафта. Подаръкът носи изключителен символизъм. Черната роза може да намери място в дома и офиса не само на дамите, но и на господата. Нейната красота е далеч от баналната, а символиката, която носи е уникалността на това забележително цвете сред корпоративния свят на хиляди червени.

Всеки уважаващ социалния си статус човек пък притежава, поне скромна колекция от качествено вино у дома си. Така че дори вашият бизнес партньор да не е почитател на напитката на боговете, то с годините ще се намери човек, с когото да си заслужава да я сподели.

 

 

 

Бъдете емоционални

“Вкарай емоциите си по време на работа. Инстинктите и емоциите са там, за да ти помогнат.” – Ричард Брансън

Емоционалните послания докосват сърцето и егото и оставят дълготраен споемен, докато фактите докосват ума и се забравят лесно. И понеже Черната роза Metanoa живее 6 месеца, вероятно няма по-подходящ подарък, който дълго да напомня с аромата си, колко специален е някой за вас и да накара бизнеса ви да процъфтява.

 

 

Изберете подходящото послание

“За да успеете, трябва сърцето ви да е във вашата работа и вашата работа да е в сърцето ви.“ – Сър Томас Уотсън

Уотсън е американски индустриалец, който става CEO на International Business Machines (IBM). Наричат го „Най-добрият продавач в света“.

Персонализацията на подаръците е в основата на техния успех. Готова картичка или липсата на такава е направо обидно и би могло да съсипе и най-скъпия подарък. Не забравяйте, че личното отношение прави първото впечатление, а то е най-важно. Metanoa de la Rose се грижи не само за опаковката и нейното съдържание, но и за думите, които придружават подаръка ви. Защото „хората ще забравят какво си казал, ще забравят какво си направил, но никога няма да забравят как си ги накарал да се почувстват“. Инвестирайте в имиджа си, защото в бизнес игрите, той е най-силният ви коз.

 

Бъдете импулсивни

“Ако искаш да повдигнеш духа си, повдигни духа на някой друг.” – Вуукър Уошингтън

Не чакайте подходящия момент, не търсете конкретен повод. Направете деня на някой специален днес и превърнете корпоратияните подаръци без повод във вашия личен бизнес отпечатък. Защото “да мислиш е лесно. Да действаш е трудно. Да действаш така, както мислиш, е най-трудното нещо на света.” – Йохан Волфганг фон Гьоте

 

 

 

Бъдете лидер

“Най-страшният конкурент е онзи, на когото въобще не му пука за вас, но непрекъснато се грижи бизнесът му да процъфтява.” – Хенри Форд

Лидерството е изкуството да накарате някого да направи нещо, което вие искате да направи, защото той иска да го направи. А тези, които се чувстват задължени към вас, защото са получили без да са дали, са много по-склонни да направят именно това, което искате.

 “Успелите хора правят това, което неуспелите не са готови да направят. Не искайте нещата да са по-лесни, искайте да бъдете по-добри.” – Джим Рон

 

 

Заложете на черното

„В малка черна рокля не може да изглеждате нито прекалено шик, нито прекалено скромно.“

Черният цвят е стил. Във всеки един аспект на живота. С него нито можете да прекалите, нито да бъде недостатъчен. Този универсален цвят съдържа в себе си прекалено много смелост, за да остане незабелязан. Именно затова Черната роза Metanoa може да каже хиляди неща, да изрази всяка емоция. Нейната сила е в нейната универсалност да се хареса на всеки по индивидуален начин, в замисимост от повода.

Корпоративният свят не се интересува от Коледа и други празници. В бизнеса победите се случват всеки ден. Затова не бива да чакаме определена дата от календара, за да скрепим отношенията, които ще ни носят ползи в бъдеще.

 

Изберете причината за празник, а Metanoa de la Rose ще се погрижи за останалото.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *