Празничен хороскоп за периода 1-7 октомври

Празничен хороскоп за периода 24-30 септември
септември 23, 2018
Правиш ли бизнес със стил? Как се изгражда успешен бизнес отпечатък? Корпоративният свят и подаръците
септември 30, 2018
Празничен хороскоп за периода 24-30 септември
септември 23, 2018
Правиш ли бизнес със стил? Как се изгражда успешен бизнес отпечатък? Корпоративният свят и подаръците
септември 30, 2018

Октомври е. Онова време от годината като картина с маслени бои, приканваща да се разходиш из града, а после да се стоплиш. И да празнуваш. Изгрева, залеза, танца на листата по улицата, поетичните цветове на небето. Чаша вино, топлината на прегъдката, ръце, сгушени в ръцете, златни лъчи и безкрайни цветя. В есента има повече празници от всеки друг сезон, а Metanoa de la Rose ще отпразнува с теб всичките.

 

 

 

 

Понеделник 01.10

Ден на кафетo и възрастните хора

Понеделник и кафе. Две сродни души. В международния ден на ароматната напитка е редно да празнуваме. Съберете семейството на масата. Спрете със забързаните сутрини поне за днес. Изберете любимата си порцеланова чаша и направете кафе за близките си. Станете 20 минути по-рано и го изпийте в компанията на любимите си хора. Във вторник можете отново да го пиете в колата, на път за работа. Днес е време за празник от сутринта.

За вечерта пък най-добре отидете на гости на баба и дядо. Не само защото днес е техният ден, но и защото кой ще те нахрани по-вкусно, насистащо и приятно от баба?

Според българските празнични календари днес празнуват музикантите, застрахователите и архитектите. Всеки от вас познава поне по един представител на тези професии, а той заслужава подарък, нали? Защото какъв би бил живота без музика, сигурност и дом, където да отпразнуваш всеки повод?

Тази седмица отбелязваме и разходките с кучето. Какво ще кажете за един ранен сутрешен маратон с четириногия любимец, свежото утро и една пръчка?

 

 

 

 

 

Вторник 02.10

Ден против насилието

На нас от Metanoa de la Rose ни звучи като ден на любовта. Защото насилието се бори с обич. Спестете клаксона на светофара, задръжте вратата на офиса за колегите, хвърлете монета на уличен музикант и поспрете да послушате мелодията. Замислете се, кога за последно направихте мил жест. Вторник е идеалният ден да започнете! Изпратете един прекалено мил sms на любимата. Купете една неповторима Черна роза Metanoa, измъкнете се 15 минути по-рано от работа и я посрещнете на спирката на метрото. В свят, в който има прекалено много насилие, бъдете глътка свеж въздух и вдъхновение за останалите.

 

Сряда 03.10

Денят на гаджето и случайната поезия

Едва ли има по-добра комбинация. Днес любимият ви има празник. А вие като една истинска жена знаете, как да направите денят му специален. От Metanoa de la Rose можем да ви помогнем, ако имате колебания все пак… Денят на случайната поезия пък ви дава възможност да отпразнувате чувствата към гаджето леко грандомански. Поръчайте билборд с няколко стиха посветени на любимия. Или пък изберете по-ненатрапчивия вариант, защото идеята на днешния празник е да вземете парче тебешир (защото спрйовете за нелегални) и да излеете поетичните чувства на душата си из града – по тротоари и фасади на сгради – абсолютно инцидентно и от сърце!

Още по-хубавото на сряда е, че има и именици! Днес празнуват Денис, Денислав и Денислава!

 

Четвъртък 04.10

Денят на водката

Предлагаме ви днешният празник да започне чак вечерта, защото е денят на водката. Говорейки за водка, се присещаме за Русия и за една хубава вечеря с традиционната за тази студена страна кухня. Защо не поканите любимата на спонтанна среща по средата на седмицата? А защо тя не е придружена от красив и незабравим подарък? Пък след това, ако ви е много студено (в което се съмняваме…), можете да се стоплите с по една водка…

 

 

 

 

Петък 05.10

Ден на усмивката, учителите и балоните

Работната седмица не може да приключи по-добре. Първото ви празнично задължение днес е да се усмихнете широко, веднага щом си отворите очите. И да не спирате да го правите цял ден. И да заразявате всеки срещнат с празника. Любопитно е, че усмивката намалява стреса, понижава пулса, повишава ендрофина и ни помага да се справим по-лесно с предизвикателствата. Дадохме ли ти достатъчно причини?

Денят на учителите пък е особено специален. Всеки от нас помни онзи човек, който е бил пътеводител в израстването му. Учителите не са само в класните стаи, те най-често се срещат в живота. Днес си спомнете за един такъв човек. И ако не му изпратите подарък, то поне със сигурност му се обадете. Защото той ви е помогнал да сте това, което сте днес. И е повярвал във вас, когато и сами не сте си имали вяра.

Можем да ви кажем и как трябва да завърши денят ви. С балони! Грандиозно парти или просто да се почувствате като дете, пускайки балон с хелий да отлети в небето, намислете си желание и го пуснете да полети и да се сбъдне!

 

 

Събота 06.10

Ден на кратичката и Лудия Шапкар

Как така се случва, че все Джони Деп играе смахнатите роли, които толкова обичаме? Днес е ден, в който трябва да си припомнин Алиса в страната на чудесата и в частност нейния прител Лудия Шапкар. Направете си по един чай и си пуснете този филм. Най-добре в нечии прегръдки, защото времето навън захладня, а за парно е рано.

Днес българската православна църква почита Свети апостол Тома. Представителите на това красиво име заслужават повече от пожелание. Заслужават подходящ подарък, а времето е съвършено есенно за споделена бутилка вино, не мислите ли?

С деня на картичката няма да ви тормозим, защото ако решите да изпратите на някого чувствата и пожеланията си изложени на хартия, Metanoa de la Rose е тук за вас. Имаме и думите и хартията. Само ни посетете.

 

 

 

Неделя 07.10

Ден на ваната и фрапето

Започнахме седмицата със страхотна комбинация, така и я завършаме. Дано да имате вана, защото тази неделя празнуваме балончета, ароматни соли и пяна до тавана, в която да се потопим и да се размекнем от удоволствие. Последния ден от седмицата ви предлагаме да стартирате с приятелки на по чаша ароматно сладостно фрапе, с щипка добронамерени клюки, много смях и страхотни обувки. А вечерта е съвършена за чаша вино (или няколко) в топла вана… с компания. За да не мислим за понеделник, който Metanoa de la Rose с удоволствие ти обещава, че също ще е празничен!

 

А какви поводи за подаръци те очакват следващата седмица, това ще ти разкажа другия понеделник Повелителю Мой,

Твоя Черна Роза Метаноа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *