Празничен хороскоп за периода 15-21 октомври

Празничен хороскоп за периода 8-14 октомври
октомври 7, 2018
Празничен хороскоп за периода 22-28 октомври
октомври 21, 2018
Празничен хороскоп за периода 8-14 октомври
октомври 7, 2018
Празничен хороскоп за периода 22-28 октомври
октомври 21, 2018

Събудихте ли се, Черни рози?

Пъстра, емоционална и изпълнена с празници, новата седмица е ново начало – красиво и емоционално, като вас самите и идеалното време да започнете да пишете своята нова приказка, наречена живот. Metanoa de la Rose ще ви даде десетки поводи за радост и усмивки, вие пък ще изберете как да ги изживеете!

Празниците предстоят и седмицата се очертава натоварена, с поводи за подаръци, разбира се! Така че, сипете си чаша ароматно кафе и си отворете графика – очакват ни 7 празнични дни.

 

 

Понеделник 15.10

Ден на студента и селските жени

Тази година 8 декември ще дойде по-рано! Днес е световният ден на студента, а както знаем, той се отелязва и от тези, които са завършили. Така че, ако отдавна сте взели дипломата си, понеделникът може да започнете като звъннете на бандата, с която купонясвахте до зори през студентските години, с които си подсказвахте на изпити и правехте смели планове за бъдещето.

Според календара на ООН днес празнуват и жените, занимаващи се със селскостопански труд. Отбелязва се изключителното значение за семейството, малкия или голям земеделски бизнес и неуморната работа на жените в тази сфера на живот и работа. Ако сте или познавате такава жена, то с цялото си сърце знаете, че тя заслужава подарък.

 

Вторник 16.10

Световен ден на храната

Забравете всяка диета! Днес е денят на храната! Точно така, признат и от ООН, днешният ден определено е празник, който ни задължава да поглезим вкусовите си рецептори. Помислете си за най-любимото си ястие, онова, което кара езика ви да избухне от удоволствие, а аромата му ви кара да настръхнете… Докато вие мислите, ние ще направим 20-30 пържени филиики и ще отворим буркана с течен шоколад. И понеже е празник, е хубаво да изненадате половинката със страхотна вечеря, а защо не и с подарък?

Днес отбелязваме и деня на Стийв Джобс. Ако сте от онази половина от света, която е луд фен на технологичните разработки на Apple, имате още един повод за празник.

 

 

 

Сряда 17.10

Ден на ярките цветове и втория шанс

В сряда е време да извадим най-ярките, цветни, шармантни и зашеметяващи дрехи от гардероба си. Точно така, днес трябва да се облечем пъстро, такава е символиката на празника. Нищо скучно, а напротив, дори можем да проявим леко лош вкус и да се забелязваме от километри. Ако дрескодът в службата не позволява бембени тонове в облеклото, винаги можем да се изхитрим с едни оранжеви чорапки, които никой няма да вижда, но ще се усмихваме цял ден, защото ще знаем, че са там.

17 октомври е и денят на втория шанс. Празникът датира от далечната 1920 година, когато голф играчът Дейвид Мълигън, прави грешка при удар с голф стика и след това прави втори опит. Така че днес е редно да дадете втори шанс на приятел, с когото сте развалили отношенията си, на отдавна забравена мечта, а защо не и на бивше гадже? Все пак всички грешим, а с подходящия подарък, малко неща остават непростими…

 

 

Четвъртък 18.10

Ден на парашутистите, живописците и художниците, Ден без брада и шоколадовите къпкейкове

Имен ден: Златина, Златомир, Златан и производни

Днес положението е доста натоварено, с празници, както ви обещахме. Според българския празничен календар празнуват парашутистите, живописците и художниците – с две думи смелите и хората на изкуството. Според църковния, днес трябва да почерпят всички носещи името Златан, Златина, Златка, Златомир, Лукан и производните. Те пък заслужават и подаръци. Както винаги Metanoa de la Rose ще ти помогне.

Според по-забавния прочит на празниците днес пък господата трябва да се разделят с брадата си. Не се отчайвайте – това ще ви подмлади с няколко години, а пък половинките ви няма да се дърпат от боцкащите ви целувки!

За останалите, които не си намериха повод за празник, днес отбелязваме и деня на шоколадовите къпкейкове. И ако това не ви накара да празнувате цял четвъртък…

 

Петък 19.10

Празник на Св. Иван Рилски Чудотворец и Ден на българския лекар

Последният ден от работната седмица е специален. Българската православна църква почита Св. Иван Рилски като най-великия български светец. Заради стотиците чудеса, които е извършил, именно той е избран за покровител на българските лекари. Днес празнуват всички посветили се за грижата и спасяването на човешкия живот. Познавате ли такъв човек? Подгответе му пожелание и подарък, с който да им напомните колко са специални, като например единствената Черна роза Metanoa.

Според световния календар днес е и денят за равносметка. Хубаво е да се огледаме на какъв етап сме от живота, доволни ли сме от кариерата си и какво искаме да направим занапред. Такива размишления е най-добре да се правят на бутилка вино и може би в приятна компания, какво мислите? Все пак е петък… Но днес можете да започнете нова приказка, на нова страница от живота си.

 

Събота 20.10

Ден на сладкото, преждата и статистиката

Статистически погледнато, ако в петък сте празнували, то в събота ще се успите. Обаче не прекалявайте, защото и днес от Metanoa de la Rose сме ви подготвили поводи за парти. Така че ставайте!

Днес статистиката празнува своя професионален празник. Ако не сте статистици обаче, няма проблем. В разгара на откомври е и денят на преждата – идеалното време за плетени чорапи, любимия пуловер или с одеало и прегръдка пред камината. Можете да отпразнувате обичта към любимото си плетиво и с чаша вино, която да стопли и емоциите ви….

Определено трябва да си отделите съботния ден за приятно прекарване, защото днес празнуваме и деня на сладкото. Всички изкушения от бонбон до планина от шоколад трябва да бъдат опитани и споделени днес.

 

 

Неделя 21.10

Ден на ябълката

Под формата на сайдер, на ароматен сладкиш или карамелизирана, днес можем да почетем деня на ябълката.

Ябълката е с вековна история, познат като плод  на познанието, греха и изкушението, началото, а в българските народни поверия тя е символ на плодородието и любовта.

Днес можете да отпразнувате любовта или да се впуснете в едно кулинарно пътешествие, опитвайки най-вкусните ябълкови пайове в света или най-знаменитите щтрудели по земното кълбо. Едно е сигурно – сезонът предполага печени сладкиши с канела, а настроението – споделеност и малки празници в уюта на неделната вечер.

А какви поводи за подаръци те очакват следващата седмица, това ще ти разкажа другия понеделник Повелителю Мой,

Твоя Черна Роза Метаноа.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *