Празничен хороскоп за периода 22-28 октомври

Празничен хороскоп за периода 15-21 октомври
октомври 14, 2018
Празничен хороскоп за периода 29 октомври – 4 ноември
октомври 29, 2018
Празничен хороскоп за периода 15-21 октомври
октомври 14, 2018
Празничен хороскоп за периода 29 октомври – 4 ноември
октомври 29, 2018

Не живот, а непрекъснат празник!

С Metanoa de la Rose дните не са просто делници, а всяка цифра от календара блести в цветно, защото е празник. Ако можем нещо ужасно добре, то е да се радваме на всеки миг от живота с цялото си същество. Ще научим и теб!

С нас нямаш търпение да е понеделник, защото знаеш, че те очаква повод за празник и по-важното – подарък! В следващите редове ще намериш десетки поводи за усмивки, приятели и споделени мигове, а ние ще ти покажем и най-красивият начин да ги отпразнуваш.

 

 

Понеделник 22.10

Ден на „Да си умен е готино“, ГЛАВНИТЕ БУКВИ и ядките

Smart is the new sexy не е просто слоган за готин филм, а пълната истина. Умът е едно от най-красивите неща у човек и IQ-то отдавна е доста по-секси от плочките на корема. Днес е моментът, в който да блеснете с острия си ум, без да се притеснявате, че ще изглеждате като всезнайковци. Една неклиширана Черна роза и остроумна свалка могат да направят чудеса с вечерта ви…

Сещате ли се за онзи бутон на клавиатурата (Caps Lock), който натискате, когато искате да се разкрещите на някого в онлайн пространството? Днес празнуваме именно в негова чест. И понеже е празник, ви предлагаме да го използвате, за да напишете с главни букви на любимите си хора, че ги ОБИЧАТЕ или че ви ЛИПСВАТ. След това можете да се приберете с подарък вкъщи и да им го докажете.

А пък след това може да си хрупате любимите фъстъци, лешници, бадеми или каквото друго се сетите, защото днес е и денят на ядките.

 

Вторник 23.10

Ден на iPod-а и на пая с бостън крем

Ако живота имаше саундтрак, кой щеше да е твоя? Днес е време да заредим любимия си плейлист и да усилим до край звука. Любимата песен на repeat и абсолютно откъсване от шума на ежедневието – това празнуваме днес. Ако нямате iPod, сме сигурни, че всяка друга форма на музикално устройство също ще свърши работа. А и винаги можете да споделите едната слушалка с някого и да се сближите, нали?

Денят ще има и сладък вкус! Днес празнуваме в чест на бостънския крем пай. Оригиналната му рецепта датира от 1856 година и за първи път се приготвя в Parker House Hotel в Бостън, откъдето идва и името. Това е една доста простичка торта, от два леки пухкави блата, вкусен яйчен крем по средата и обилно количество шоколад отгоре. Отива си идеално с бутилка вино или шампанско и приятна компания.

 

Сряда 24.10

Денят на Обединените нации (ООН)

На 24 октомври 1945 година е създадена ООН. Целта на организацията е опазването на мира по света. Равенство, грижи и сътрудничество, разрешаване на проблеми от културно, хуманитарно, икономическо и социално естество. Своеобразно днес е празник на мира. Така че е време за помиряване, ако имате спречкване с някого, а пък ако нямате, е време за обединение… около масата, в компанията на страхотни приятели и близки. Пък защо не и време за подаръци?

 

Четвъртък 25.10

Ден на артистите, пастата и мазните храни

Талант, креативност, душа. Трите компонента на представителите на всяко изкуство. Днес празнува всеки художник, музикант, фотограф, скулптор, поет, писател. Съзадателите на изкуството са онази част, която оцветява ежедневието от сиво в цветно и придава на живота онзи сладък вкус на вечност. Ако някога сте искали да се запишете на уроци по пиано, като тийнейджър сте захвърлили в някой шкаф четките за рисуване или пък сте запален по фотографията, то днес е иделаният момент да се потопите в изкуството. Другото ни предложение е да посетите музей, концерт или просто да украсите стената си с някоя красива картина от млад художник, когото познавате.

Защото какво ще е живота без изкуство?

Денят става още по-хубав! Днес е световният ден на пастата. „Животът е твърде кратък, а аз съм италианка. Предпочитам да ям паста и да пия вино, отколкото да съм размер 0!“ София Буш. Ако все пак държите на фигурата си предлагаме да оставите пастата само за вечеря. На свещи. И задължително с вино. Лингиуни, талиатели, спагети, фетучини, ригатони, бокатини, канелони, анелини, макарони, фарфали, пене, лазаня… Изборът е огромен и всеки един е правилен!

Днес определено ще наддадем някое килце, защото се празнува и денят на мазната храна. Вярно, не е здравословно, но пък кой не обича пържени картофки? Днес са позволени!

 

 

Петък 26.10

Димитровден, Празник на строителите, ковачите, металурзите, техниците и инженерите и Ден на тиквата

Петък е просто съвършеният ден за празник. Особено този петък. Не само, че утре е събота и е позволено да се успите, ами днес Димитър, Димитрина, Митко, Димчо, Дима, Драган, Деян и много производни на тях имена, празнуват своя имен ден. Няма как да нямате поне един любим приятел Митко, а може би и няколко… Погрижете се да получат подарък, пък те със сигурност са подготвили парти, защото Димитровден е един от големите православни празници. Според народните вярвания на този ден започва зимата, така че и времето на червеното вино

Според българския празничен календар днес е и професионалният празник на всички строители, ковачи, металурзи, техници и инженери – особено сложни и почитани професии.

С радост ви съобщаваме, че на 26 октомври е и денят на тиквата. Обичате ли сладката оранжева наслада? С вкуса си напомня на това приятно време от годината, на прага между есента и зимата, когато от печката се носи аромат на истински празник, а у дома е толкова уютно…

 

 

Събота 27.10

Ден на Промяната

Имен ден: Нестор

„Бъди промяната, която искаш да видиш в света“ е може би официалният девиз на днешния ден. Празникът приканва да направите крачка към това да промените света към по-добро. Това често означава малка крачка – подайте ръка, започнете да изхвърляте разделно, посветете се на благоторителност. Или просто се опитайте да бъдете още по-добри, отколкото сте.

Според българския народен календар днес е Мишинден. По обичай се отбелязва в продължение от 1 до 3 дни. ОХО! Този празник се среща често из български села, като се правят обреди мишките да не вредят на новата реколта и да не правят пакости в дома. Днес имен ден празнуват, носещите името Нестор.

 

 

Неделя 28.10

Ден на тъщата и свекървата, ден на плюшените играчки и анимациите

Имен ден: Лъчезар, Лъчезара

Всички знаем поне 10 вица за тъщи и свекърви. Е, днес е денят да ги забравим и да отпразнуваме майките на нашите жени и мъже. Може би мрънкат, може би са досадни, а може би не са. Носят се легенди за мъже, които всъщност се разбират със своите тъщи… Може би тези мъже, някога са направили толкова страхотен подарък на своите тъщи, че са омилостивили тази божествена стихия завинаги. Може би трябва да пробвате и вие…

Ако пък си нямате тъща или свекърва все още, можете да отпразнувате неделния ден пред телевизора с любимата си анимация от детството. Тук вариантите варират от Том и Джери до Красавицата и звяра, в зависимост от предпочитанията и настроението. Можете и спокойно да прегърнете любимото си плюшено мече. Господата пък съветваме да купят малко по-зрял подарък на половинките си (намекваме дори за диаманти…) и да усмихнат неделята си заедно с любимата.

Днес празнуват и всички носещи името Лъчезар и Лъчезара, а това, че на имен ден не се кани, не означава, че се ходи и с празни ръце…

 

А какви поводи за подаръци те очакват следващата седмица, това ще ти разкажа другия понеделник Повелителю Мой,

Твоя Черна Роза Метаноа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *