Празничен хороскоп за периода 12-18 ноември

Празничен хороскоп за периода 5-11 ноември
ноември 5, 2018
Празничен хороскоп за периода 19-25 ноември
ноември 18, 2018
Празничен хороскоп за периода 5-11 ноември
ноември 5, 2018
Празничен хороскоп за периода 19-25 ноември
ноември 18, 2018

Удоволствието на делничните дни е като Черната роза Metanoa – прекалено красиво, за да повярваш и напълно истинско, когато се докоснеш до него

Знаем, че седмицата ти е натоварена, графикът – пълен, а почивката – откраднати мигове, в малките часове на нощта, когато само компанията има значение. С огромно удоволствие Metanoa de la Rose е тук отново, за да запълни графика ти със сърчица, усмивки и моменти, които да очакваш с нетърпение. Отново ще празнуваме ежедневно и целодневно, а както знаеш подаръците са от нас, от теб се изисква само добро настроение.

 

 

 

Понеделник 12.11

Ден на пилешката супа и Happy Hour

Температурите навън предполагат стопляне, не само на ръцете, но и на душата. Едва ли има какво по-силно да крещи „уют“ и „дом“, като най-вкусната пилешка супа на света. Ако баба ви е казвала, че тази супа е вълшебна и може да излекува всяка настинка, то модерната литература смята, че може да излекува и всяка душевна мъка. През 1993 година група хора се събират и споделят серия от разкази за любовта, надеждата и красивите малки неща от живота. Малко по-късно тези истории се превръщат в една от най-продаваните книги и до днес – „Пилешка супа за душата“. Посланието е съвсем просто – в сборника можете да откриете поука, повод за усмивка и надежда и да излекувате всяка сърдечна и душевна мъка. А за да не страдате любовно, може би е време да помислите за правилния начин да докажете любовта си? Ние от Metanoa de la Rose говорим езика на любовта до съвършенство и можем да сгреем всяко сърце, по-добре и от пилешка супа.

Днес, по-авантюристичните, който не се притесняват да си лягат късно в понеделник, могат да се насладят на Happy Hour, или „щастливия час“ във всяко заведение по света, който предлага освежаваща алкохолна напитка без пари или със сигурност поне на половин цена.

 

Вторник 13.11

Ден на добротата

Имен ден: Евлоги, Евлогия

В забързаното ни и натоварено ежедневие, всеки мил жест е като сияещ слънчев лъч насред буря. Днес, празникът е огромен и не се интересува, в коя част на света сте или в какво вярвате. Добротата е универсална и това и е най-хубавото. Усмивката е добра на всеки един език по света, а подаръкът още по-добър начин да кажеш онези важни неща, които се казват най-трудно: „Благодаря“, „Обичам те“ или „Извинявай“.

Защото макар че, трябва да бъдем добри всеки ден, днес е идеалното време да си го напомним и да направим първата крачка към по-доброто си аз. Любопитно е, че в някои страни на този ден е прието да се подаряват цветя на близките или на напълно непознати хора. Metanoa de la Rose може да се погрижи за това, ако решиш да спазиш обичая.

Днес е и моментът да си спомниш за всеки Евлоги или Евлогия в своя живот, за да отпразнувате заедно имения им ден!

 

Сряда 14.11

Ден на „Отпусни се“ и киселата краставичка

Имен ден: Филип и Филипа

Седмицата се заформя обещаващо – едва сряда е, а вече празнуваме втори имен ден! Всички носещи името Филип и Филипа заслужават днес подаръци. Ако пък нямаш приятели или роднини с подобно име, можеш да празнуваш нещо нетрадиционно – деня на киселата краставичка! Сезонът навън е идеален за хрупкавата вкусотия, както и доста традиционно мезе за българската трапеза по това време на годината. Така че, обади се на приятели или се събери със семейството си за вечеря днес – пък някое бурканче с кисели краставички винаги ще се намери.

Днес също така и се отпуснем – малко нетрадиционно за сряда, забравяме за грижите. Трябва да му развържем края, ако ще празнуваме. Намръщена физиономия не е за предпочитаме, време е да се посмеем от сърце и да си отпуснем душата, ей така, защото е празник в сряда!

 

Четвъртък 15.11

Ден на по-малко вещи, Божоле нуво, философията и обичам да пиша

Празникът в четвъртък е четворен!

Днес ООН отбелязва деня на философията, а тя без вино едва ли е възможна! Изключителната наука за живота и съществуването се чете и обсъжда най-приятно на бутилка вино! Днес това трябва да е Божоле нуво, но ако нямате под ръка, всяко хубаво червено вино е подходящо. Изключителната напитка се произвежда от ароматния сорт гама, във френския регион Божоле. Щя го познаете по розово-виолетовия цвят и силно изразен плодов вкус. Както и по емоциите, които създава.

И понеже подаръците не са вещи, а късчета от сърцето, другият днешен празник е абсолютно съвместим с нашата философия. В деня, в който трябва да обърнем внимание на вещите си, и най-вече да се разделим с ненужните, е време, в което да зарадваме близките си с нещо безценно.

Ние от Metanoa de la Rose обичаме да пишем, а вие пък да четете. И за да не останаете само с четеното, обърнете внимание на посланието, което да съпровожда подаръците ви днес. Важно е!

 

Петък 16.11

Международен ден на толерантността

Имен ден: Матей и Матея

Ден на fast food и копчетата

ООН се бори за човешките права, равенство и независимост отдавна, а днес е денят, в който чества своята борба. Приемственост, толеранс – думите, които все по-често срещаме и все по-често трябва да се научим да употребяваме. Хармония сред различните култури, приемане на различните от нас, забравяне на разликите. Днес празнуват всички!
За имениците, с имената Матей и Матея празника ще е двоен, а от теб зависи, как ще го прекарат. И понеже е празник, освен това е петък и калориите днес просто не се броят, а отиват направо в душата, е време и за бургер или всеки друг вид fast food, който те кара да си оближеш пръстите.

Деня на копчетата, както искате го разбирайте пък, ние знаем, че те се разкопчават…

 

Събота 17.11

Ден на домашно приготвения хляб, баклавата и планинския преход

А така… от петък спряхме да броим калориите, явно и в събота ще продължим, но това се нарича постоянство. Хрупкава коричка и сърцевина, която е по-мека от облаче, намазана с масло и поръсена с шарена сол… добре, че е събота и можем да ароматизираме дома си с топъл домашен хляб. Това творение, старо колкото света, е може би най-древното кулинарно изобретение, което превръща възрастните в деца и ги кара да чупят крайщника на хляба, още по път за дома…

Съседната ни Турция пък ни е научила да ни потичат лигите само при споменаването на думата баклава. Екзотичният сиропиран десерт празнува днес и е повече от ясно какво ще си похапнем без угризения. Видовете баклава са толкова разнообразни, че няма как да не намерите вашия фаворит.

Ако пък искате да отпразнувате съботата без угризения от калориите, днес е моментът да се впуснете и в планински преход. Предлагаме за аматьорите нещо по-кратичко и лесно като например Златните мостове и кебапче в питка сред ноемврийската природа, пък на вечеря ще празнуваме около трапезата.

 

 

Неделя 18.11

Ден на принцесите и Мики Маус

Едва ли има по-подходящ момент от неделя точно да се падне денят на принцесите. Да си кралска особа, особено по душа е, както се казва, работа на пълен работен ден. Всички дами, които се чувстват като принцеси днес е време да докажат, че са! Първо определено ще си поспим до късно, а после мислим да разопаковаме подаръци. За всички господа, които имат принцеси у дома си, дали дъщери, дали половинки, ние от Metanoa de la Rose имаме подходящите подаръци, които да направят деня им не просто празник, а истинска приказка. Само ще ви загатнем, че сме чували, че принцесите обичат диаманти и Черни рози

И като се заговорихме за приказки, днес празнува и най-известната мишка в света – Мики Маус. Въображаемият приятел на Уолт Дисни и Уб Айуъркс, създаден през 1928 година е може би най-великата икона на Walt Disney и най-любимия другар на милиарди деца по света и до днес.

 

А какви поводи за подаръци те очакват следващата седмица, това ще ти разкажа другия понеделник Повелителю Мой,

Твоя Черна Роза Метаноа.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *