Празничен хороскоп за периода 19-25 ноември

Празничен хороскоп за периода 12-18 ноември
ноември 11, 2018
Празничен хороскоп за периода 10-16 декември
декември 9, 2018
Празничен хороскоп за периода 12-18 ноември
ноември 11, 2018
Празничен хороскоп за периода 10-16 декември
декември 9, 2018

Колко празници можете да понесете, Черни рози?

Всичките. Това е отговорът, с който започваме новата седмица. Ще отпразнуваме и ще се насладим на всички празници в календара през следващите седем дни. Защото го заслужаваме. Важни са само три неща – добро настроение, верни приятели и подходящ подарък. За последното отговаряме ние от Metanoa de la Rose, за останалото се захващайте вие… още от понеделник!

 

 

 

 

Понеделник 19.11

Ден на мъжа и ден на българските сухопътни войски

Силният пол днес празнува своя международен ден. Както знаем месец ноември или Movember, както е познат последните години, е месецът посветен на мъжкото здраве. Днес наблягаме на това, както и на приноса на мъжете за семейството, брака, грижата за децата и мъжете – модели за подражание в света. Половинката, съпругът и синовете ви със сигурност понякога забравят да дадат изблик на чувствата си към вас, дами, но пък когато се сетят е незабравимо. Така че, днес е техен ред да ги зарадвате с неочакван подарък и да им напомните колко прекрасен правят света ви.

Един доста мъжки празник също се чества днес – денят на сухопътните войски на България. Ако имате приятел в униформа, този понеделник е особено празничен за него. Напоменте му го!

 

Вторник 20.11

Световен ден на децата

Въпреки всичко, което човечеството малко или много е прецакало, има нещо, което правим съвършено – децата ни. Днес, малчуганите, бъдещето ни, което още не е проходило или съвсем наскоро го е направило, чества своя празник. Със сигурност имате поне едно любимо дете на света, дори и да не е в дома ви, то сте леля или чичо на някой страхотно забавен малчуган, който ще се зарадва на абсолютно всяка капчица внимание, шоколадова торта и подарък днес. Хубавото е, че във всеки от нас, някъде дори и много дълбоко, е останало скрито едно широко усмихнато дете, което днес спокойно можете да пуснете на воля да се забавлява.

 

 

 

Сряда 21.11

Световен ден на телевизията

Ден на християнското семейство

Ден на червените ръкавички, джубокса и кажи „Здравей“

Температурите навън са съвършени за един страхотен нов чифт ръкавици. Ако точно днес сте решили да се обзаведете с нови бранители за вашите ръце, ви предлагаме да заложите на червения цвят. Не само защото днес е техният празник, а и защото вече броим дните до Коледа, а червените ръкавици ще са супер модерни по време на празниците.

Друг празник днес приканва всеки от нас да каже „Здравей“ или по-точно да поздравява, всеки срещнат, за да ни напомни колко важно е общуването. И понеже никога не знаеш в какво приключение може да те вкара едно простичко „Здравей“ на улицата, ние от Metanoa de la Rose те приканваме да бъдеш особено авантюристичен днес.

Джубоксът – машината, която е карала няколко поколения преди нашето да танцуват до полуда, днес не е особено актуална, но можем да я почетем, с любимия си плейлист, пуснат разбъркано (за доза изнденада) и усилен до дупка.

И ако обичате да прекарвате делничните вечери пред телевизора, то днес направете гледането на новините, прогнозата за времето и любимия си сериал малко по-празнични с бутилка вино например, защото днес това велико творение отбелязва своя ден.

Днес православната църква чества и деня на православното семейство – един подарък, който пожелаваме на всеки от вас!

Четвъртък 22.11

Ден на Благодарността

Ден на адвокатите

Макар и да е американски празник, денят на благодарността спокойно може да влезе и във вашия календар. „Благодаря ти“ една от най-важните, но за съжаление трудноизричани думи днес. Metanoa de la Rose знае как да я каже без думи и да остане запомнена, доверете ни се.

Важно е днес просто да поспрете за миг и да се замислите за какво сте благодарен. За малките и големи неща, както и за онези, които не са неща, а имат имена. Те заслужават вашето внимание и по български можем да си го отпразнуваме с вино и подарък.

Днес професионален празник имат и адвокатите. Да се надяваме никога да не ви е нужен, но пък е професия, без която за съжаление не можем, така че трябва да ги почетем подобаващо!

 

Петък 23.11

Ден на еспресото и Фибоначи

Черен петък

Имен ден: Александър, Александра, Александрина, Александрия, Алекси, Алеко и Сашо

Денят започваме празничко, с чаша ароматно еспресо. Защото деня се очертава с прого празници в каледара.

Днес, за втори път тази година, празнуват родените с имента Александър, Александра и производните. Православната църква чества Свети благоверен княз Александър Невски – защитник на мъжете и воин на вярата. Имения ден значи само едно – празник! А за празниците на любимите ви Сашковци и Александри са нужни подаръци.

Чували ли сте за числата на Фибоначи или за „златното сечение“. Строго математическо понятие и въпреки това сивмол на красота, хармония и съвършенство в изкуството, природата и науката. Редицата числа, на Ленардо Фибоначи е едновременно нещо сложно и нещо много просто. Всяко число е равно на сбора от предишните две. Последното число в редичката пък е невероятно близо до „златното сечение“ или съвършенството. Сложната част идва, когато учените разбират, че според теорията на Фибоначи се случват милиони процеси в природата и неговите числа дефинират дори човешкото ДНК. Много теоретици го наричат „кода на Вселената“. Ние от Metanoa de la Rose, също като теб, сме просто почитатели на съвършенството. За нас то е Черна роза, а за теб?

Петъчно и празнично, днес се отбелязва и черният петък. Дами, работният ден приключва малко по-рано защото знаем какви намаления валят в любимите ви магазини… Днес можете да прекалите с пазаруването.

 

Събота 24.11

Ден на талантите

Имен ден: Екатерина, Катя, Катрин, Катерина

Можете ли да свирите с пръсти, да карате колело без ръце и да ядете торта без ръце? Всички теси малки, причудливи таланти, които ни правят интересни, необикновени и най-забавните в компанията празнуват днес. Заслужавате ли подарък за това? Естествено…!

Днес именици са всички, носещи имената Екатерина, Катерина, Катрин, Катя, Катин и производните. И понеже те са предимно женски имена, всяка дама с такова име е редно да се почувства единствена и неповторима като Черна роза, не мислите ли?

 

 

Неделя 25.11

Ден срещу насилието над жени

Имен ден: Климент, Клементина, Климентина

Достатъчно се изпиза и изговори по темата за насилието над жени. Ние от Metanoa de la Rose мислим, че знаеш, че жените са за обичане и нищо друго. Напомни им го днес, както им го напомняш всеки ден. Нежни и едновременно силни, те са Черните рози в живота ни – с красота и аромат, който устоява на времето и сила, която е достойна за обожание.

Имениците днес са Климент, Клементина, Климентина. Българска православна църква чества Свети Климент Охридски и Свети Климент Римски. Завършваме и тази седмица особено празнично и с приповдигнато настроение, а какво те очаква през следващата? Metano de la Rose ще ти разкрие…

 

А какви поводи за подаръци те очакват следващата седмица, това ще ти разкажа другия понеделник Повелителю Мой,

Твоя Черна Роза Метаноа.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *