Празничен хороскоп за периода 10-16 декември

Празничен хороскоп за периода 19-25 ноември
ноември 18, 2018
Празничен хороскоп за периода 17-23 декември
декември 16, 2018
Празничен хороскоп за периода 19-25 ноември
ноември 18, 2018
Празничен хороскоп за периода 17-23 декември
декември 16, 2018

Навън става все по-студено, а вътре все по-уютно

И докато градовете се потапят в блещукащите светлини на идващите светли празници, ние от Metanoa de la Rose е време да се погрижим за подаръците. И понеже Коледа е все по-близо, но все пак има време, то седмицата ни е подготвила десетки поводи за празнуване, за да се подготвим подобаващо.

Обещаваме ви, че настроението ще е предколедно, отново ще се срещнем с любими именици, а подаръците ще валят, като мечтания декемврийски сняг, който все още очакваме.

 

Понеделник 10.12

Световен ден на човешките права и лагер бирата

Всеки човек, където и да живее, каквато и религия да изповядва и когото и да обича има фундаментални човешки права – дом, храна, питейна вода, достъп до информация и защита. Ние от Metanoa de la Rose ще добавим, че и всеки заслужава да бъде обичан, щастлив и да прекарва повече време, празнувайки с любимите си хора. Именно затова понеделник отбелязваме като особено празничен и ви предлагаме да напомните на всеки, когото обичате, колко точно означава за вас. А всяко друго добро дело е добре дошло.

Краят на работния понеделник е хубаво да завърши в добра компания и с по една бира. Почитателите на златистата напитка знаят, че външните температури никога не са прекалено ниски за една студена бира. А днес, отбелязваме деня на леденостудената лагер бира. Почти всичката българска бира е такава, а пък специалното наименование на напитката идва от интересния метод на ферментация. Тази бира „лагерува“ при изключително ниски температури, а назад във времето е отлежавала високо в Алпите в замръзналите пещери на планината. За тези от вас, които не си падат по ледена бира по средата на декември, спокойно можете да вдигате наздравици с хубаво и ароматно червено вино.

 

Вторник 11.12

Ден на планината и бейгъла

Планина със снежни върхове е гледка, която е най-приятно да гледаме от горещ басейн на високо и открито с чаша вино в ръка. Пожелаваме ви го именно днес! Ако сте по-запален пък по планинските преходи, не знаем дали е удачно днес да ги предприемете, но винаги можете да се изкачите до някоя хижа и да се любувате на пейзажа от прозореца до камината. Любимият до вас е направо задължителен. Виното – препоръчително.

И понеже тази седмица още не сме празнували нищо за похапване, вече е време. Днес е денят на бейгъла. Може би баба ви ще ви каже, че това са измишльотини и ще ви накара да похапнете традиционен български гервек… Каквото и да изберете, днес празнува пухкавото хлебче с дупка по средата, което е толкова любимо по скандинавските, английските, канадските и американските ширини. Идеално е за сандвич и вкусно започване на деня.

 

 

Сряда 12.12

Ден на коледната звезда и джинджифиловата къщичка

Имен ден: Спиро, Спиридон, Дарина, Дария, Дориета, Дариела, Дориета

На 12 декември ни остават 13 дни до Коледа, а тя направо чука на вратата. Обичате ли коледни звезди? Те като че ли са символът на коледните празници и най-предпочитания подарък през декември. Историята на яркочервеното цвете датира още от древните ацтеки, за които то е било дар от Боговете. По-късно колонизацията го пренася по нашите географски ширини и го превръща в символ на Коледа. Ако обичате обаче да сте нестандартни и да се отличите от масата, Черната роза Metanoa е цветето, с което ще оберете овациите не само по Коледа, но и на всеки друг празник.

И понеже идващите празници все по-често носят аромат на зимни подправки, днес отбелязваме и деня на джинфжифиловата къщичка. Един сладкиш, който обикновено е прекалено красив, за да бъде изяден. Обаче пък е невероятно забавен за приготвяне, ообено ако имате на помощ една група малчугани. Лютивата подправка, която е основна съставка на вкусотията, отдавна е символ на зимата и е предпочитана за коледни сладкиши, сладки и бисквити. А вие обичате ли джинджифил?

Днес имен ден празнува всички с имената Спиро, Спиридон, Дарина, Дария, Дориета, Дариела, Дориета и понеже май дамите са мнозинство, Metanoa de la Rose могат да ви помогнат да им изберете незабравим подарък.

 

Четвъртък 13.12

Ден на цигулката и горещия шоколад

Звуци на цигулка, топъл шоколад между пръстите и крака завити с пухено одеяло. Четвъртък вечер трябва да започне възможно най-рано, ако питате нас. През деня спокойно можете да се наслаждавате на чаша след чаша горещ шоколад, защото днес отбелязваме деня на сладостната напитка, а и вече сме си направили нова дупка на колана след джинджифиловите къщички…

Една бърза рецепта – котлон, малък съд, десетина парчета млечен шоколад и мляко. Добавете щипка добра компания и консумирайте в коледна чаша! Ако пък си падате по класическата музика, а дори и малко по-модерното ѝ звучене, звуците на цигулката днес могат да красят вечерта ви. Изключителният музикален инструмент е най-хубаво да се слуша на живо, ако намерите билети!

 

 

 

Петък 14.12

Ден на печения кестен и загубеното и откритото

Имен ден: Снежана, Снежа, Снежка, Снежи, Снежна, Снежанка

Хората казват, че ако загубиш нещо, то задължително ще намериш нещо друго. Липсите винаги се запълват. Така че, ако сте загубили няколко минути в чакане на метрото, то ще ги запълните с няколко часа в петък вечер с любимите си хора. Ако пък те носят името Снежана, Снежа, Снежка, Снежи, Снежна или Снежанка – т.е. бели и нежни като снега, можете да почетете името им с една Черна роза Metanoa, която ще контрастира, но ще бъде и равна на красотата им.

Ако обичате печени кестени пък, днес е моментът да се разходите из столицата и да поспрете до някоя от десетките колички, които продават вкусотията съвсем прясна и гореща и да им се насладите на студа, по път за работа или към къщи.

 

Събота 15.12

Международен ден на чая и лимоновия къпкейк

Имен ден: Свобода, Елевтер, Елевтерия

Съботата ще е топла и уютна, с чаша от любимия ви чай. Вариациите на скъпоценната напитка са милиони – ако обичате тези от нашите географски ширини и ви напомнят на студените зимни вечери при баба или си падате по невероятно ароматни комбинации на ябълка и канела, горски плодове или лайка с ванилия, винаги ще намерите вашия фаворит. Днес можете да гарнирате димящата чаша с лимонов къпкейт, сладката вкусотия има празник. Ако пък сте особено романтично настроени, една Черна роза Metanoa или друг необикновен подарък, ние сме насреща и в съботния ден.

Добре че утре е неделя, защото днес си имаме и няколко именика – Свобода, Елевтер, Елевтерия, така че подаръците май ще са задължителни.

 

Неделя 16.12

Полейте всичко с шоколад!

Имен ден: Марин, Марина, Марично, Маринко, Маринела, Маринел

Неделя е ден за мързелуване, килограмите не се лепят и часовникът върви по-бавно. И докато чакаме Коледа и понеделника, е време да полеем всичко с шоколад! Днес е именно такъв празник. Полейте палачнките сутринта с мнооого шоколад или за да не се омажете, просто отворете буркана и му се насладете. Позволено е!

На 16 декември почитаме Свети мъченик Марин. Празник имат хората с красивите имена Марин, Марина, Марично, Маринко, Маринела, Маринел. Подаръците ще са от Metanoa de la Rose, а седмицата завършва изключително приятно и ни зарежда с емоции за да посрещнем новата.

 

 

 

 

А какви поводи за подаръци те очакват следващата седмица, това ще ти разкажа другия понеделник Повелителю Мой,

Твоя Черна Роза Метаноа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *