Празничен хороскоп за периода 17-23 декември

Празничен хороскоп за периода 10-16 декември
декември 9, 2018
Цветана Манева получи Черна роза Metanoa – подарък, достоен за Жената-Легенда
декември 18, 2018
Празничен хороскоп за периода 10-16 декември
декември 9, 2018
Цветана Манева получи Черна роза Metanoa – подарък, достоен за Жената-Легенда
декември 18, 2018

Черни рози, остава една седмица до Коледа, готови ли сте за подаръци?

Трябва много да обичате празници, защото ни очаква много натоварена седмица. Дали ще подарявате или ще получавате? Няма значение, защото и вземането и споделянето за еднакво красиви за добрата душа. От едното се изпълва, а другото я вдъхновява. Ужасно много именици ще загреят подобаващо за Коледа през тази седмица, а ние от Metanoa de la Rose сме тук, за да ви помогнем да ги зарадвате.

Украсихте ли елхата, заредихте ли съкровищата под нея и опекохте ли сладкишите? Дано сте си оставили тази задача за тази седмица, защото сега е точното време!

 

 

Понеделник 17.12

Ден на кленовия сироп и братя Райт

Имен ден: Данаил, Данаила, Даниел, Даниела, Дани, Данко

Днес е време за палачинки и летене! Седмицата започва с летене в облаците и вкусотия, облизваща пръстите. Кленовият сироп не е традиционен за нашите ширини, но е толкова вкусен и сладък, че го приемаме с отворени обятия, върху палачинките, гофретите, пържените ни филийки ни сутрин. Ако в понеделник нямате полет, за да почетете великото постижение на братя Райт, то поне можете да полетите в облаците. Мечтите са безплатни и можете да прелетите до другия край на света при любимите хора, докато се приберат за празниците.

На 17 декември имен ден празнуват и Данаил, Данаила, Даниел, Даниела, Дани, Данко и производните. Въпреки първия работен ден, настроението със сигурност ще е празнично, а подаръците ще са от Metanoa de la Rose.

 

Вторник 18.12

Ден на печеното прасенце и „Опечи бисквитки“

Ммм, облизване на пръсти! Днес празнуваме и основното и десерта. Печенето прасенце е празничен предколеден, коледен и следколеден деликатес по доста краища по света, както и у нас. То е истиснка традиция за края на декември по нашите географски ширини, така че е ако не постите, е време да се почерпим.

След печенето прасенце, по стара дядова рецепта най-добре, е време да опечем бисквитки. Ароматни, хрупкави и… нали знаете, че бисквитите са направени от масло и любов? Само тези две съставки ви трябват за идеален и празничен вторник…

 

 

Сряда 19.12

Ден на вечнозелените дръвчета

Охо! Дано не сте украсили елхата, защото днес е международният ден, в който всъщност трябва да си купите. Единствено вечнозелените дръвчета, остават неподвластни на есента и отиващата си година. Техният зелен цвят и неустоим уютен аромат правят дома ни по-красив през празничните дни и ни карат да останем по-дълго вътре с любимите си хора. Днес е и денят да украсите елхата, която сте избрали и задължително премерили да е по-висока от вас! Наистина ви препоръчваме да не избирате отсечено дръвче, а да инвестирате за такова в саксия. Когато до засадите следващата година, ще получите удовлетворение и наслада за много по-дълго. За подаръците, които трябва да подредите под елхата пък, ние от Metanoa de la Rose сме готови да ви дадем куп предложения!

 

Четвъртък 20.12

Ден на коледните песни, игрите и сангрията

Игнажден

Много, много празнично си отива седмицата. Има още поводи обаче, не бързайте! Българските традиции могат да се похвалят с много коледарски песни и понеже днес е именно международният ден на коледната песен е време да си припомните някоя… и да я изпеете. Ей така за репетиция за следващата седмица. Настолните игри също трябва да присъстват днес на масата. Ако в четвъртък вечер се отдавате на домашен уют е време да изтупате прахта от старото монополи и да звъннете на няколко приятели. Те пък ако донесат сангрия, значи са прочели празничния ни хороскоп. Типично испанската винена напитка е малко студена за зимния сезон, но ако я постоплите ще поучите българско греяно вино. Съставките са почти същите, само липсват топлината и канелата.

Днес официално започват и коледните празници според православняи календар. На Игнажден поверието гласи, че е много важно кой ще ти влезе в къщата – такава ще ти е новата година. А пък като се приберете у дома на Игнажден задължително си носете пари в джоба, за да ви е богата годината. Днес има и много именици – Игнат, Искра, Искрен, Огнян, Огняна, Светла, Светослав, Пламен, Пламена. Все огнени и сгряващи имена, като техните собственици. А какво ще им подарите?

 

Петък 21.12

Ден на грозния коледен пуловер, ниските момичета и добрата страна на нещата

Имен ден: Юлиан, Юлиана, Юлиян, Юлияна

Имате ужасяващо топъл и мек пуловер на еленчета и снежинки, в червено, златно и всички други коледни цветове? Е, днес трябва да си го облечете. В САЩ грозните коледни пуловери са мултимилионна индустрия, а у нас са любимото плетиво на бабите. Почетете ти като си облечете един такъв точно в петък. В петъчния ден отдаваме почит и на ниските момичета или a.k.a джобните гаджета. Онези малки сладки жени, които господата могат да поберат целите в прегръдките си са също толкова прекрасни и нестандартни като Черната роза Metanoa… Значи заслужават поне една нали?

Имениците днес, които ще почерпят и ще получат ранни коледни подаръци са Юлиан, Юлиана, Юлиян, Юлияна и понеже денят предполага да гледаме откъм добрата страна на нещата нека ви го кажем така: Петък е. До Коледа остава 3 дни и то неработни и имаме куп празници, които да гарантират късно ставане утре.

 

Събота 22.12

Имен ден: Анастасия, Анастас, Ася, Сийка, Сия

И понеже петъка беше доста натоварен, а следващите доста дни са почивни и празнични, събота е доста спокойна. Имаме си един нов куп с именици, които обаче с удоволствие ще ни почакат да поспим до късно, после да се разходим и да поразгледаме в Metanoa de la Rose и чак след това да ни поканят да празнуваме. Ако пък имениците ви Анастасия, Анастас, Ася, Сийка, Сия са от онези, които спазват традицията, че на имен ден не се кани, викайте смело едно такси и отивайте да ги изненадвате с вино и необикновено цвете. Със сигурност купонът ще тръгне от само себе си.

 

 

Неделя 23.12

Ден на корените

Имен ден: Бисер, Бисера, Бисерка, Бистра, Наум

Остава толкова малко до Коледа, почти колкото панделката, която свърши, докато опаковахме и финалните подаръци. И понеже най-топлият и семеен празник наближава, именно днес е денят на корените. Ама не онези под земята, а онези назад във времето. Ако вече сте се прибрали у дома за празниците, накарайте най-възрастните в къщата да ви разкажат за онзи пра, пра, пра дядо, който е бил герой във войната, за онази вдъхновяваща любовна история на далечните пра чичо и пра леля, която се предава като легенда в семейството. Важно е да знаем от къде идваме, за да знаем и накъде сме се запътили.

И понеже освен топъл, идващият празник е и бляскъв има няколко блестящи имена, които празнуват малко преди Коледа. Бисер, Бисера, Бисерка, Бистра, Наум са именици днес и макар след няколко дни да трябва пак да им правите подаръци, то на днешния са задължителни!

 

А какви поводи за подаръци те очакват следващата седмица, това ще ти разкажа другия понеделник Повелителю Мой,

Твоя Черна Роза Метаноа.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *