Празничен хороскоп за периода 24-30 декември

Цветана Манева получи Черна роза Metanoa – подарък, достоен за Жената-Легенда
декември 18, 2018
Празничен хорокоп за периода 31 декември – 6 януари
декември 30, 2018
Цветана Манева получи Черна роза Metanoa – подарък, достоен за Жената-Легенда
декември 18, 2018
Празничен хорокоп за периода 31 декември – 6 януари
декември 30, 2018

„Коледа не е просто времето, когато отваряме подаръците си, а времето, когато отваряме сърцата си.“ – Джанис Медитър

А ти подреди ли подаръците под елхата? Единственото нещо по-хубаво от Коледа е трепетното очакване в деня преди Коледа. Спираме броячите, защото най-красивият и уютен празник чука на вратата. Предстои ни седмица с почти ежедневни имени дни, сутринта с най-големите подаръци и любов, пукаща в сърцата, като цепеница в камината.

Едва ли има по-празнична седмица от предстоящата, така че се подгответе, ние от Metanoa de la Rose сме насреща и за подаръци в последния момент!

 

 

Понеделник 24.12

Бъдни вечер

Имен ден: Евгени, Евгения, Жени, Благороден, Благородна, Малчо, Мален, Малена, Малин

Днес денят е почивен и посветен на християнското семейство. Един от най-светлите празници, които прекарваме около трапезата. А тя – трябва да е постна и със 7, 9 или 12 ястия. Подаръците са заредени под елхата, а онези, които вярват с Дядо Коледа, трябва да си легнат раничко и да не надничат в хола, за да може добрият старец да им остави даровете си.

И понеже е рано за подаръците, се надяваме паричката от питката тази вечер да се падне на теб! И не забравяйте, от трапезата днес не се става доакто се храните, а най-хубавото е, че не се и раздига.

Именици не липсват на този светъл празник. Дано вкъщи да имате по някои Евгени, Евгения, Жени, Благороден, Благородна, Малчо, Мален, Малена, Малин, за да можете да ги зарадвате с подаръци, ако пък не, почивният понеделник е идеалното време за празничен обяд…

 

Вторник 25.12

Коледа

Ден на тиквения пай

Имен ден: Райко, Радко, Радослав, Радостин, Христо, Христинa, Ицо, Kристинa, Kристиaн, Kристиaнa, Божан, Божана, Божин, Божил, Радомир

Честита Коледа! Разопаковайте бързо подаръците! Онези от вас, които са получили нещо от Metanoa de la Rose със сигурност са останали доволни, нали? Трапезата от снощи още си е там, така че след развързването на панделки е време за къзна закуска или ранен обяд с най-любимите ти хора.

Време е да отворим сърцата си за много любов и топлина, прегръдки, целувки и щастие. Защото, както се пее в една вечна песен, днес е най-прекрасното време от годината. Някак си Коледните дни са с малко по-дълга продължителност от обикновените, стига ни времето за всяка снимка, за всяка целувка и за всеки близък. Насладете му се!
На връх Коледа си имаме и един куп именици с красиви имена. Райко, Радко, Радослав, Радостин, Христо, Христинa, Ицо, Kристинa, Kристиaн, Kристиaнa, Божан, Божана, Божин, Божил, Радомир ще получават днес двоен подарък, защото празнуват и личен празник, освен Коледа.

Ако пък ви остане време и ви е останала тиква от Бъдни вечер я направете на пай, днес менюто не е посто, а напротив – сладко и дръзко!

 

Сряда 26.12

Отново Коледа

Ден на дърводелците и „Благодаря“

Имен ден: Давид, Йосиф, Йосифа, Йоско

Коледа е от онези приказни събития, които се честват по три дни. За подаръците, които не ви е останало време вчера, е време днес! Ако пък сте си свършили всичката работа по подаряването, има именици, за които да се постараете. Metanoa de la Rose е подготвила подаръците, вие само трябва да намерите своите Давид, Йосиф, Йосифа, Йоско или някои дърводлец, защото днес професионален празник честват именно дези майстори.

Време е и да кажем „Благодаря“. След голямото подаряване и разопаковане е моментът да изпратите картичка на онези, които са далеч и да изпиете по чаша вино с тези, които са наблизо и да си благодарите, че се имате един друг!

 

Четвъртък 27.12

Ден на плодовия кекс

Стефановден

Стефан от гръцки означава „венец“. Така че освен всеки Стефан и Стефка, Стефи, Стефко, Стефчо, Станул, Степан, Стефа, Стефана, Стефанка, Стефания, Стефани, Стамен, Стамена, Стан, Стана, Стане, Станимир, Станимира, Станислав, Станислава, Станчо, Светлин, всички с името Венко, Венче, Вени, Венета, Венка, Венчо, Венцислав, Венцеслав, Венцеслава, Венцислава също празнуват на този голям християнски празник.

И понеже днес на трапезата трябва да сложите свинско със зеленце и баничка с месо, редно е и да има десерт. Международният ден на плодовия кекс е днес е време да намерите сезонни плодове и да се поразвихрите в кухнята, за да впечатлите близките.

 

Петък 28.12

Ден на картите за игра

Надяваме се за повечето от вас днешният петък да е неработен и да имате една дъъълга коледно-новогодишна ваканция. Ако е работен обаче, то ще е време за подаръци в офиса, няколко наздравици на обяд и, абе изобщо един доста празничен ден.

Вечерта можете да се насладите на почивка, коледни гозби с позакъснели приятели и игра на карти! Белот, сантасе или нещо от детството като Война или Макао са добре дошли на масата, но без скандали и залози. Краят на декември е време за смях, подаръци и само положителни емоции!

 

Събота 29.12

Тик-так

Време е за новогодишни обещания, избиране на бляскави тоалети в последния момент и равносметка за годината. Часовникът тик-така и е време да си помислим за всеки красив момент от отиващата си 2018-та. Време е и да помислим над обещанията си за следващата 2019-та. Да бъдем по-обичащи и обичани, по-топли, въпреки температурите навън. Да започнем да ходим на фитнес или поне да зарадваме любимия си човек, малко повече.

За подаръци никога не е късно, а за подаръци, които разкриват сърцето ти – няма време и място. Има само причини. А Metanoa de la Rose ги знае всичките.

 

 

Неделя 30.12

Ден на бекона

Годината малко по малк си отива. Така че е време да си изречем всяко забравено „Обичам те“, „Благодаря“ и „Извинявай“. Време е да да се сетим за хората, които сме забравили, а наистина не искахме. И да се заречем повече да не забравяме щастието. Време е и да си починем, да отделим време за себе си, защото утре ни чака доста натоварена и празнична вечер. Но затова в следващия хороскоп. Днес е неделя и светът е в очакване и трепет за новото начало. Имаме време за още малко подготовка… Как ще прекараш последната неделя от 2018-та?

Ще си изпържиш беконче за закуска. Макар и доста американсак традиция, две парченца бекон няма да навредят на талията един път годишно. Можеш да ги гарнираш с яйчица, за да имаш енергия за натоварения 30 декември, който те очаква. Ако пък си по топлите страни и закусваш с райски плодове (което ти пожелаваме от сърце) се отдай на размисли за отиващата си година и планувай, на по чаша вино.

 

А какви поводи за подаръци те очакват следващата седмица, това ще ти разкажа другия понеделник Повелителю Мой,

Твоя Черна Роза Метаноа.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *