Празничен хорокоп за периода 31 декември – 6 януари

Празничен хороскоп за периода 24-30 декември
декември 23, 2018
Празничен хороскоп за периода 7-13 януари
януари 7, 2019
Празничен хороскоп за периода 24-30 декември
декември 23, 2018
Празничен хороскоп за периода 7-13 януари
януари 7, 2019

„Всеки път отброяването на последните мигове от отиващата си година предизвиква едни и същи желания, които са в основата на човешките мечти“ е казал един човек, а какви са вашите?

Седмицата ни започва с края на старата година. Подаръците, мечтите и емоциите са като балончетата в чашата шампанско – милиони и опияняващи. В отброяването на последните минути на 31-ви декември, мечтите и пожеланията се завихрят със страстта на ураган, а стихията от емоции се запечатва с целувка, точно в 12. Следва нова, бяла страница, която очаква да нарисувате своя нов шедьовър, с щтрихите на любовта. Metanoa de la Rose ще бъде до вас и през Новата година, с блясък, аромат и подаръци, защото след най-величествения празник ни очаква не почивка, а много празнични дни.

 

Понеделник 31. 12

Ден на шампанското

Старата нощ преди Нова година

Ден на световното семейство

Едва ли за някого е странно, че на 31-ви декември отбелязваме деня на шампанското. Напитката е емблематична за посрещането на Нова година, а ние от Metanoa de la Rose, освен че можем да се погрижим за наздравиците ти, можем да ти пожелаем сбъднатите ти мечти за 2019-та да по-гръмки от отворена бутилка шампанско и повече от балончетата в бутилката.

Знаем как посрещаме Новата година у нас, но чували ли сте за 12-те зрънца грозде, които испанците изяждат в полунощ? Един ритуал за късмет, в който иберийицте вярват дълбоко. Старата нощ на 31 декември е отредена за семейството и най-близките приятели. След вечеря обикновено празненствата се пренасят по улиците на града. А точно в 12, когато градският часовник започва да отмерва 12 удара, трябва да изядете по едно зърно грозде, на всеки удар. Очаква ви много късмет, през Новата година, ако успеете.

А как ще накарате близките си да запомнят старата година и да прекрачат прага на новата, зависи от подаръците, които сте им подготвили и емоциите, които ще им създадете.

ООН пък чества днес Деня на световното семейство. Време е да забравим различията си – било то политически, религиозни или социални и да живеем с хармония с останалия свят, като едно голямо семейство.

 

Вторник 1.01

Нова година

Ден на вричането

Васильовден

Даваме свеж, нов старт на 2019-та. Първият ден от новата година е време за вричане и обещание. Дали ще се заречете да тръгнете на фитнес, да се откажете от някой вреден навик или ще се вречете в любов и вярност на най-близките си, днес е денят да го направите. И макар да е време да се излежавате неприлично късно до обяд, дано да сте се подготвили с подаръците за имениците днес. Васил, Василен, Василена, Василий, Василка, Васка, Весела, Веселин, Веселина, Вълко, Вълчо празнуват своя празник в първия ден на 2019-та. От любимите им хора зависи как ще им тръгне новата година.

 

 

Сряда 2.01

Ден на мотивацията и вдъхновението, ден на еклерите и научната фантастика

Имен ден: Силвия, Силвана, Силвестър, Горан, Горица

2-ри януари за съжаление е работен. И това звучи като научна фантастика. Със сигурност обаче работата ще е малко, а разказите за приказните коледни и новогодишни празници в изобилие. Хубаво е да похапнете екелери през този ден, за да отбележите деня на вкусотията с разтапящ се, ванилов пълнеж. А и след като сте се наспали хубаво е време да се мотивирате и вдъхновите да изпълните новогодишния си списък с желания и задължения. Ще отделям повече време за щастие, например. Можете да започнете още от днес, Св. Силвестър Римски, да купите бутилка вино и страхотен подарък и да намерите именик, с когото да отпразнувате вечерта.

На този празник, както и на Игнажден, трябва да внимавате кой ще влезе в дома ви. А ако вие сте канени на гости пък бъдете в добро насторение и си носете пари в портфейла, за да е на късмет и благоденствие цялата година на всички, с които се срещате.

 

Четрвъртък 3.01

Ден на сладките сънища, сламките и черешката в шоколад

Четвъртък е време за коктейли, които се пият със сламка, най-добре в забавна компания. Днес отбелязваме деня на това велико творение на човечеството. Най-добрият приятел на плодовия сок, любимия коктейл и сангрията. Един чудесен приятел и на любимото ни червило…

За онези от вас, които могат да се насладят на поспиване до късно, следобедна дрямка или сладки сънищи в мечти по любимия, днес няма да чувствате угризения, ако се успите. Защото е международният ден на съня! А когато се събудите, може и да намерите позакъснял подарък под още неразвалената елха…

Празнуваме и деня на черешките потопени в шоколад, но понеже знаем, че трудно се намират сега череши, ги заменяме с цяяяла кутия шоколадови бонбони с пияна вишна…

 

 

Петък 4.01

Ден на поп музиката и Браиловата азбука

Имен ден: Тихомир и Тихомира

Петък е време за музика, парти и купон до зори. Хем няма да работим в събота, хем си имаме и именици. Тишо, Тихомир и Тихомира, трябва да почерпят днес, а в ние ще ги изненадаме с подходящ подарък. Само трябва да посетите Metanoa de la Rose и да си тръгнете заредени с емоции. Поп или друг вид музика, ще бъде саундтракът на петък вечер.

Днес отбелязваме и световния ден на Браиловата азбука. И докато бъдем благодарни, че имаме сетива, с които да се наслаждаваме на света около нас, трябва да си спомним, че същественото е невидимо за очите и истински се вижда само със сърцето.

 

Събота 5.10

Ден на сметаната и спагетите

Вероятно са ни останали сармички, още от Нова година и вече цяла седмица дояждаме празничната вечеря и доста ни е писнало. Време е да разнообразим и понеже е събота, може да се развихрим. Едно от най-емблематичните италиански ястия – спагетите, празнува своя международен ден именно днес. Карбонара или болонезе? Вие решавате. Важното е да са „ауденте“ и да ги споделите с любимия си. Чаша или цяла бутлка вино биха били само един огромен плюс на вечерята.

За десерт предлагаме нещо покрито с мнооого сметана, защото кулинарното сладко изкушение дели празника си с този на спагетите. Така че не преяждайте, за да има място и за десерт.

 

 

Неделя 6.10

Ден на гушкането

Богоявление – Йордановден

Неделята винаги е празнична, а днешната особено! С един прекрасен български празник отбелязваме края на първата седмица от януари. Йордановден освен, че се слави с много именици: Бистра, Богдан, Богдана, Богoлюб, Богoлюбa, Богомил, Божан, Божана, Божидар, Божидара, Божил, Бончо, Борислав, Борислава, Боян, Бояна, Данка, Данко, Данчо, Йордан, Йордана, Йорданкa, Найден, Теодосий, е един от най-големите християнски празници. Йордановден или Богоявление няма как да не е останал в съзнанието ви с мъжкото хоро в ледените води на реката, настръхващи народни ритми от гайди и тъпани и смелите мъже, които скачат в заледени води за да извадят кръста. Водата, която символизира покръстването и отмива всяка лоша мисъл и грях е в основата на днешния празник. Пречистване и сплотени празници ни очакват около семейната трапеза, а ако имате близък с божесвено име е време да му избрете подарък.

Красиво допълнение на неделята е и международният ден на прегръдката. За имениците ще има задължително, но не пропускайте и онези, които я заслужават без повод.

 

А какви поводи за подаръци те очакват следващата седмица, това ще ти разкажа другия понеделник Повелителю Мой,

Твоя Черна Роза Метаноа.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *