Празничен хороскоп за периода 7-13 януари

Празничен хорокоп за периода 31 декември – 6 януари
декември 30, 2018
Празничен хороскоп за периода 14-20 януари
януари 12, 2019
Празничен хорокоп за периода 31 декември – 6 януари
декември 30, 2018
Празничен хороскоп за периода 14-20 януари
януари 12, 2019

“Напишете в сърцето си, че всеки нов ден е най-добрият ден в годината.” – Ралф Уолдо Емерсън

От Metanoa de la Rose силно вярваме в това, защото за нас животът е един непрестатен низ от празници и нито един обикновен делник. Направихте ли обещание в Новогодишната нощ? А спазихте ли го? Годината е в своето начало, едва прохождащо дете, за което трябва да се погрижим да порасне в една незабравима, щастлива и изпълнена с любов красива приказка. Започваме още от януари, който е известен със своите десетки именици, а ти още от понеделник ще трябва да се подготвиш с подаръци за някои от тях.

 

 

 

Понеделник 7.01

Ивановден

Иван е може би едно от най-често срещаните имена у нас. От дядо Иван, който знае всички истории и е стар колкото света, до малкия Иванчо от вицовете, на които се смеем и до днес. Това име е толкова популярно и наситено с емоции, че няма как да не познавате поне един именик. Празнуващи са: Иван, Ивайло, Иво, Йоан, Ива, Йоанна, Иванка, Ивана, Йоана, Иванина, Калоян, Калояна, Ванина, Ваньо, Ваня, Йонко, Ивайла, Ивет, Ивета, Ивелина, Ивайло, Ина, Инка, Ивона, Яни, Янислав, Янислава, Яна, Яница, Янчо и производните. Днес честваме Свети Йоан Кръстител. Според народните обичаи той е покровител на кумството и побратимството. Характерни за празника в някои краища на България са обредното къпане на моми и ергени, както и размяната на подаръци при гостуване на празнична трапеза. Именно по тази част, ние от Metanoa de la Rose сме специалисти. Само трябва да ни посетиш.

 

Вторник 8.01

Бабинден

Ден на ваната с мехурчета и заразителното щастие

На 8 януари отбелязваме един голям български женски празник, а именно – Бабинден. Бабите, които в миналото са „бабували“ на родилките, възрастните жени, които помагат на младите майки и се грижат за малките деца. Редно е всеки от нас да има поне по една любима баба, а ако имате такава, то трябва да знаете, че тя заслужава най-хубавия подарък. Той е любовта разбира се, но можете да я очаровате и с Черна роза, която няма да може да забрави.

Вторник не свършва обаче само с бабите. Днес е и денят на заразителното щастие. Защото то е заразно, като онзи смях, който те обзема внезапно и заразява целия автобус. Или милата дума и слънчевата усмивка, която предаваш на минувачите по път за работа, пък те я отнасят със себе си и разпространяват цял ден след това. За идеален празничен завършен на мразовития ден се отпускаме във вана с милиони мехурчета, чаша вино и, може би, любим човек..

 

 

 

Сряда 9.01

Денят на кайсиите и статичното електричество

Меки, сладки и напомнящи на малко по-топли дни. Днес можете да се наслаждавате на кайсиите, ако ги обичате. Можете направо да ги отпразнувате! Майка ви и баба ви със сигурност имат някоя вкусна рецепта са сладкиш, а в най-добрия случай имат и бурканче със сладко от кайсии в шкафа.

Днес отбелязваме и международния ден на статичното електричество. Дали за вас то е щръкналата ви коса, когато си махнете шапката след дълъг снежен преход към вкъщи от работа или „токов“ удар, когато докоснете любимия си, за всичко това има логично научно обяснение. Ние обаче вярваме, че второто всъщност е любов. Защото електричеството е заряд, а какъв по-мощен и високоволтов заряд от обичането? Любовта обича подаръците и наздравиците, а ние от Metanoa de la Rose знаем как точно да ги опаковаме.

 

Четвъртък 10.01

Ден на домашните цветя, черния шоколад и необикновените хора

Празник по всички възможни параграфи. Има цветя, шоколад и щипка щуротия за разкош. Всяко красиво цвете има празник днес и понеже денят е съчетан с този на необикновените хора, Черната роза Metanoa се вписва идеално. Дали е цвете – да, стои прекрасно у дома и на всяко друго място. Дали е необикновена – абсолютно, защото носи история и уникалност, с която малка цветя могат да се похвалят. Вечността й я превръща в съвършен подарък, неизречено обещание, емоция спираща дъха и всеки човек, които е необикновен за вас я заслужава. А пък парченце или цял черен шоколад за вечеря, с бутилка хубаво вино и виновникът за туптящото ни сърце, е повече от добър завършек на четвъртъка.

 

 

Петък 11.01

Ден на млякото и скиците

Международен ден на думата „Благодаря“

Имен ден: Богдан, Богдана, Богомил, Теодосий, Теодосия

Чаша ароматно кафе, с капка или няколко мляко, любимото сгряващо лате, на път за работа, някое ледено фрапе, ако се намираме на по-топли географски ширини, или просто цял пакет от любимите ни бисквити, които да потопим като деца в пълначаша мляко – има хиляди начини да отпразнуваме днешния ден.

Ако боравите пък добре с молива е време да скицирате…. живота си и мечтите си. Повечето велики произведения са тръгнали от проста скица, на парче хартия или салфетка от бара, а животът е най-красивото произведение от всичките. Начертайте го днес.

Не липсват и втора серия от именици и то точно в петък. Богдан, Богдана, Богомил, Теодосий, Теодосия ще се радват днес на пожелания, подаръци и парти…

Днес е и денят на думата „Благодаря“. Една от най-красивите и най-трудните понякога. А когато липсват думите, делата говорят. Подаръците също. Ние от Metanoa de la Rose ще ти помогнем да кажеш „Благодаря“ от цялото си сърце.

 

Събота 12.01

Ден на марципана

Имен ден: Таня, Татяна

Съботата няма да е никак лека, тъй като ни предстоят нова доза именици. Таня и Татяна, две красиви български имена и всички дами, които ги носят ще празнуват днес. Розата е подходящ подарък за жената, а Черната роза е подаръкът за Жената, която наистина значи нещо за вас.

И понеже на имен ден обикновено ни черпят с бонбони, Таня и Татяна могат да се допитат до нашия хороскоп и да изберат сладки вкусотии с марципан, с които да зарадват гостите и близките си. Той е едно от най-простите и древни сладки изкушения познати на човечеството. Бадеми и захар. Толкова е просто, да. Произходът му и до днес не е изяснен, но дълго време марципанът е бил достъпен само за висшето общество. А пък Джовани Бокачо в своя „Декамерон“ овековечава сладкото изделие с думите: „по-сладка от мед, по-вкусна от марципан!“

 

Неделя 13.01

Сбъдни мечтата си и ден на мелбата с праскови

Отървете се от мечтите си, като ги сбъднете. Направете място за нови. Не ги оставяйте да останат само мечти. В неделния ден можете да сбъднете стотици от тях. Целувки, върхове, пътешествия, емоции. Трябва само да отворите очи и да прекрачите прага. Днес е денят на сбъдването на тези мечти и макар и може би да получите един малък ритник от събдата в празничния ден, то ще трябва да се потрудите.

Ако е било много изморително, винаги можете да завършите деня и седмицата в добра компания, разказвайки за приключението по сбъдването на мечтите, на по чаша мелба с праскови.

 

А какви поводи за подаръци те очакват следващата седмица, това ще ти разкажа другия понеделник Повелителю Мой,

Твоя Черна Роза Метаноа.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *