Празничен хороскоп за периода 4-10 февруари

Тънкото изкуство да бъдеш Единствената за него
февруари 1, 2019
Практичната истина за Свети Валентин. Само за Мъже.
февруари 3, 2019
Тънкото изкуство да бъдеш Единствената за него
февруари 1, 2019
Практичната истина за Свети Валентин. Само за Мъже.
февруари 3, 2019

“Желанието ми е да бъдеш обичана до точката на лудостта” – Андре Бретон

А какъв по-приятен начин да започнем новата седмица с любов до полуда? Следващите седем дни ще бъдат изпълнени с любов и музика, празници и именици. Поводите са толкова много, че ще ти е нужен пътеводител, някой който знае как да се справи с натовареното празнично ежеднежие. Знае думите, има най-подходящите подаръци. И е най-приятният римайндър за деня ти – напомня ти само хубави неща и нито едно задължение!

Metanoa de la Rose ще те понесе назад във времето, ще ти разкаже приказни истории, които заслужават да бъдат отбелязани днес и ще ти напомни, че щастието е най-сладко, когато е споделено.

 

 

Понеделник 4.02

„Целта на музиката е да трогва сърцата“ – Йохан Себастиан Бах

Имен ден: Жеко, Жела, Желка, Жечо Жечко, Жечка, Желязко

През далечната 1708 година излиза първото напечатано произведение на Йохан Себастиан Бах – Кантата 71. И музиката се променя завинаги. Музиката на един от най-гениалните композитори на всички времена, разтреперва основите на епохата и превръща Барока в неповторим момент от човешката история? А какво трогва вашето сърце? Музиката има милиони форми – често е просто смехът на любим човек. Неговото сърцебиене, самият му глас. Ако имате да трогвате нечие сърце днес, то Metanoa de la Rose може да ти помогне да го направиш по най-красивия и непотворим начин. И да превърне денят в незабравим за дамата на сърцето ти.

В началото на работната седмица не липсват и именици. Всички със силните имена Жеко, Жела, Желка, Жечо Жечко, Жечка, Желязко ще отпразнуват днес своя имен ден. А ти няма да останеш незабелязан с подходящия подарък.

 

Вторник 5.02

“Тези, които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно.” – Питър Пан

Имен ден: Агата, Добрин, Добринка, Добри

Да забравиш да бъдеш дете е да забравиш невиността, щастието от малките неща и как яростно разкъсваш панделката на подаръка, нямайки търпение да откриеш какво се крие вътре. Днес трябва да си спомните всички тези неща. Особено как се подаряват и разопаковат подаръци. От Metanoa. На днешния ден в миналово киното е имало не един велик момент. През 1861 година в САЩ е патентована кинокамерата от Коулмън Селърс и светът се потапя в магията седмото изкуство завинаги. Ролите се завъртат със скоростта на светлината, а ние от Metanoa de la Rose се чудим, чия роля бихт изиграли, ако можехте? На добрият, злодеят или влюбеният?

Почти век по-късно, през 1953, киното ни потапя в онзи вълшебен свят на Питър Пан, където детството е главният герой и напомня на толкова вече пораснали деца по света за сладостта на младостта. Кой кара сърцето ви да се чувства като на тийнейджър? Кой го разтуптява до пръсване само с присъствието си? Този човек заслужава Metanoa именно днес.

Вторник е изключително добър и за имениците. Празник днес имат Агата, Добрин, Добринка, Добри и денят им ще се превърне в незабравим, ако им поднесете подарък.

 

Сряда 6.02

“Една от моите теории е, че мъжете обичат с очите си, а жените – с ушите си” – Жа Жа Габор

Имен ден: Фотий, Фотин, Фотина, Пламен, Пламена, Огнян, Огняна, Светлин, Светльо, Светла, Светослав, Светослава

А ние ще добави, че затова жените се гримират, а мъжете лъжат. За любовта обаче няма грим и лъжи. Само истини. Изречени по правилния начин.

Особено чувство за хумор, щипка скандал, екстравагантен стил и красота – Жа Жа Габор е едно от най-великолепните имена на американското кино, родена именно днес. Една от Жените-Легенди, Черната роза би й отивала съвършено. Коя Жена е твоята най-велика и сияеща звезда, онази, която засенчва всички останали? Така необикновена, като Черната роза Metanoa?

И като заговорихме за светлина, ни очаква трети пореден ден на именици. Тежко… Най-светлите, сгряващи и пламенни хора празуват днес. Имен ден имат Фотий, Фотин, Фотина, Пламен, Пламена, Огнян, Огняна, Светлин, Светльо, Светла, Светослав, Светослава и всички, които носят в името си светлина. Можете да им поднесете подарък, който да блести със същата искра като тяхната. Посетете Metanoa de la Rose и ще намерите точния жест за празника.

 

Четвъртък 7.02

 „Бъдете по-­малко любопитни за хората и по­любопитни за идеи“ – Мария Кюри

Тя е първа. Мария Кюри получава първата Нобелова награда по физика връчена на жена. Тя е и първата жена учен, която има две Нобелови награди. По-късно става първата жена професор в историята на френската Сорбона. И тази, която открива радиоактивността. Жена, с главна буква. А през 1922 година Мария Склодовска-Кюри става член на Френската академия на науките. И остава най-великата жена в историята на науката.

Ние от Metanoa разбираме от наука, и то най-сложната. Тази на любовта, привличането и хармонята. Да си Мария Кюри е трудна задача, но да бъдеш Жената е твоята задача. Някой само трябва да ти го напомни.

Ако в твоя живот има поне една велика Жена, с какво би я зарадвал днес се пита в уравнението?

 

Петък 8.02

“Трябва да ме види човек, за да повярва че съществувам.” – Кралица Елизабет II

Имен ден: Захарий, Захари, Захарина, Хари, Захаринка, Зарко, Зара, Зарин, Зарина

През 1951 година Елизабет II  е обявена кралица на Великобритания. Светът познава много кралици, но вероятно ще запоми малко от тях. Тя е най-дълго управлявалият монарх в света. И една от най-емблематичните фигури на сегашния и миналия век. Как се остава на престола и колко тежи короната, може да каже само една истинска жена. Днес е време обаче да помислите, кое е вашата Кралица. И понеже да й се поклоните няма да е достатъчно – Metanoa de la Rose и Black Brilliance са готови да подготвят съвършения подарък за владетелката на вашето сърце.

С еднодневна почивка имениците се завръщат с пълна сила, за да празнуват до зори. На днешния ден църквата почита паметта на Свети пророк Захария, а кръстените на него Захарий, Захари, Захарина, Хари, Захаринка, Зарко, Зара, Зарин, Зарина ще имат честа да бъдат ваши домакини. Няма да отидете без подарък, нали?

 

 

Събота 9.02

Почети във ваната

Имен ден: Никифор

През 1942 година за първи път в САЩ е изпробвано лятно часово време. Как така е „изпробвано“ не успяхме точно да разберем. Но предполагаме, че хората са останали малко до по-късно на плажа… У нас температурите не са никак летни, но това не ни пречи да мечтаем за по-дълъг ден и по-високи градуси. С Metanoa de la Rose сезонът в сърцето, винаги е летен, защото емоциите, които носим, сгряват по-силно и от слънчев лъч. Просто трябва да намерите подходящата темепература за празничната събота с някое от нашите предложения.

И понеже сме в разгара на февруарските зими, едно реално стопляне не е излишно. Гореща вана и любима книга са напълно подходящи за начало и край на съботния ден. Любим човек също.

След това пък е време и за поредната доза именици, като днес празнува византийското име Никифор. Вие имате ли си любим Никифор? А купихте ли му подарък?

 

Неделя 10.02

Ден на брака

Имен ден: Харалампи, Валентин, Вальо, Валентина, Валя, Валери, Валерия

Дни, месеци, години. Чакате ли определена дата, за да напомните на половинката, защо сте избрали именно нея/него?

В неделята, когато е направо недопустимо да се работи, светът празнува деня на брака. Онзи свещен съюз, който събира сърцата на мъжа и жената и ги кара да туптят е един ритъм. Понякога обаче се получават смущения, честотите се разминават, а ежедневието ни кара да забравим изречените клетви. Днес имате възможност да поправите това и да сверите честотите си отново. Един подарък е само малка крачка към щастлив семеен живот. Но е правилната. С колко Черни рози можете да измерите любовта си? Вероятно и всичките няма да са достатъчни, но ще бъдат забелязани. Запоменени. Разказани като приказка.

Както започна седмицата, така и завършва – с именици! Св. Харалампий и Св. великомъченица Валентина са пазителите на здравето и според народните поверия гонят злите сили и болести. Днес не се работи (както вече ви казахме), само се празнува – с Харалампи, Валентин, Вальо, Валентина, Валя, Валери, Валерия, техните приятели и страхотни подаръци. Наздраве!

А какви поводи за подаръци те очакват следващата седмица, това ще ти разкажа другия понеделник Повелителю Мой,

Твоя Черна Роза Метаноа.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *