Празничен хороскоп за периода 11-17 февруари

Практичната истина за Свети Валентин. Само за Мъже.
февруари 3, 2019
Празничен хороскоп за периода 18-24 февруари
февруари 17, 2019
Практичната истина за Свети Валентин. Само за Мъже.
февруари 3, 2019
Празничен хороскоп за периода 18-24 февруари
февруари 17, 2019

„От всички страсти любовта е най-силната, защото атакува ума, сърцето и усещанията едновременно.“ Лао Дзъ

Най-романтичната седмица е тук! Любимата седмица на влюбените, Черните рози и Metanoa започва бурно, като любов от пръв поглед. За кого се събуждат очите и сърцето ти с  всеки нов изгрев? Чий глас нямаш търпение да чуеш от другата страна на телефона? Кой заслужава да бъде твоят Единствен?

В четвъртък ще имаш възможност да изкрещиш на целия свят името му. Преди това обаче иммаш още доста поводи да празнуваш заедно с нас… Натоварен график? Ние от Metanoa de la Rose не знаем какво значи това. С нас, всеки ден и всеки миг е време за подаръци, наздравици и нестихваща любов, във всичките й форми.

 

 

Понеделник 11.02

„Аз не съм се провалял. Просто открих 10 000 начина, по които нещо не може да стане.“ Томас Едисън

Ние от Metanoa de la Rose също никога не сме се проваляли. И за разлика от Томас Едисън не са ни нужни 10 000 начина да направим нещата както трябва. Ние имаме много начини и всичките до един са правилните. Защото с подарък не можеш да сгрешиш. А с подарък като нашия, ще успееш винаги, от първия път.

Томас Едисън подарява на модерното човечествето онова, което Прометей подарява на древните народи. Светлината. Откритията на Едисън, който е роден именно днес, са почти вълшебства за времето си. И именно днес, ние те питаме – как се казва твоето вълшебство? Коя дама носи Светлината на живота ти и озарява и най-тъмната нощ с усмивката си? Назови името й, а Metanoa de la Rose ще се погрижи за останалото….

 

Вторник 12.02

“Човек, който си позволява да загуби дори един час от времето си, не е открил колко ценен е животът.” Чарлз Дарвин

Единствено докато обичаш, не си губиш времето. През 1809 година се ражда още една велика личност, която оставя следа. Чарлз Дарвин, може би първи е разбрал, че най-важната крачка в еволюцията на човека е любовта. Едва ли има друго живо същество на Земята, което да обича така както обичаме ние хората.

Друго, което ни различава от останалите същества, с които обитаваме планетата е изкуството да подаряваме подаръци. И то най-подходящите.

Любовта еволюира във времето, разцъфва като Черна роза, а за да може да върви в правилната посока й е нужно напомняне за пътя. Metanoa de la Rose е идеалният пътеводител в света на подаръците.

 

 

Сряда 13.02

Имен ден: Евлоги, Евлогий и Зoя

Срядата освен в подготовки за предстоящия Свети Валентин и Трифон Зарезан, ще мине и под звуците на шумен имен ден, пожелания и наздравици. Днес празнуват Евлоги, Евлогий и Зоя. Красивото име Евлоги, идва от гръцки и означава „добра дума“, „възхвала“. То произлиза от гръцките еu, което значи „добро“, и logos – „дума“. Metanoa de la Rose живее, за да възхвалява. Вас, вашите емоции, вашите любими.

Дами, който ще празнуват днес, също няма да липсват. В древните поверия Зоя е изцелителката. Онази, която има лек за всяка болка и мъка. Тя означава „живот“.

А коя жена изтрива всичко негавитивно в твоя свят? Правилната. Как ще я зарадваш?

 

Четвъртък 14.02

Свети Валентин и Трифон Зарезан

Имен ден: Валентин, Валя, Валентина

Един красив български празник, овенчан в традиции и любов към… виното. У нас то е на голяма почит още от дълбока древност, а лозарството не просто професия, а тайнство. Днес зарязваме лозята и поливаме с вино корените, за да се роди нова, богата и опияняваща реколта. Ако имате възможност да избягате от големия град за празника, ще можете да се насладите на редица красиви древни обичаи. Да изпиете поне чаша вино, в приятна компания, днес е задължително.

Свети Валентин е на не по-малка почит по нашите земи. И ако на някои не им е нужен определен ден, за да са лудо влюбени, то други са традиционалисти и се подготвят за празника подобаващо. Легендата разказва за Св. Валентин, че е бил свещеник, тайно венчавал влюбените, във времена на войни, когато любовта е била почти забранена. Днес почитаме паметта му с подарък. Най-добре цвете. А ние от Metanoa de la Rose добавяме – най-добре Черна роза. Защото във вихъра на комерсиалния празник, да изпъкнеш е трудно. Но с Metanoa е възможно.

Не липсват и именици – Валентин, Валя, Валентина, на които пожелаваме и да са влюбени и опиянени от любов. Вие трябва само да им изберете подарък и да се присъедините към тях.

 

Петък 15.02

Ден на необвързаните

Ако за вас петък не е достатъчен повод за празник, то ние от Metanoa de la Rose сме тук, за да ти дадем още няколко причини за усмивки. Международният ден на необвързаните някак си се пада точно след Деня на влюбените… Но понеже много хора бъркат понятията, нека ви разясним. Необвързан, никога не е означавало самотен. Има ли на кого да звъннеш в края на работната седмица, ей така, за да му отпуснете края с бутилка вино? Да се посмеете, да се позабавлявате и неусетно петъкът да премине в събота? Имате ли на кого да направите подарък? Ако отговорът на всички тези въпроси е ДА, то решението се намира при нас.

И понеже ти пожелахме няколко повода за празник, днес, през 1898 година е роден и Антонио Винченцо Стефано Клементе, по-известен като Тото или Чарли Чаплин на италианското кино. Комедиантът е накарал милиони да се смеят от сърце, а ти кого искаш да усмихнеш днес?

 

Събота 16.02

Ден на пощальона

В днешното модерно ежедневие може би много от нас дори не са виждали пощальон. Но колкото и лесно е да „чатим“, изпращаме емотикони или просто да звъннем, остава особеното очарование на момента да получиш писмо. Придружено от красиво опакована кутия, в която не знаеш какво има. Защото не си я поръчал, изпратили са ти я? Но кой?

Къс хартия може да побере цялото сърце на човек, ако на него са написани правилните думи. Най-често не е нещо сложно и дълго, най-често са само две думи: „Благодаря ти“, „Прости ми“, „Обичам те“. В празничната събота те приканваме да забравиш, че живееш в 21 век и да изненадаш някого с най-съкровеното писмо, придружено от Черна роза, защото за някои хора днес ще си остане поредната събота. За твоя специален човек, може да се преврне в най-специалния ден.

Ето още един полезен факт – ние от Metanoa никога не губим писмата, те пристигат навреме.

 

Неделя 17.02

Случайно мили жестове

„В изкуството, както и в любовта, преди всичко трябва да бъдем откровени.“ Джузепе Верди

През 1850 година в Рим се състои премиерата на операта „Бал с маски“ от великия италиански композитор Джузепе Верди. И въпреки че е ужасно изкушаващо понякога да сложим маската, самият Верди е привърженик на откровеността. Ние от Metanoa също. За нас любовта е отворена книга, знаем всичките й тайни. Отказваме да бъдем двусмислени. С Черната роза Metanoa думи не са нужни. Тя казва истината на сърцето. Тя казва всичко.

Изкуството, любовта и подаръците си приличат по това, че могат да разтуптят и най-строгото сърце. Те умеят да докосват там, където ръцете не могат. Бъркат ти право в душата и й дават криле. Неделята е ден за почивка и празник. А празникът е винаги повод за подаръци. Спонтанни. От сърце. Кого ще зарадвате на прага на новата седмица?

 

А какви поводи за подаръци те очакват следващата седмица, това ще ти разкажа другия понеделник Повелителю Мой,

Твоя Черна Роза Метаноа.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *