Празничен хороскоп за периода 18-24 март

Празничен хороскоп за периода 11 – 17 март
март 10, 2019
Празничен хороскоп за периода 25-31 март
март 23, 2019
Празничен хороскоп за периода 11 – 17 март
март 10, 2019
Празничен хороскоп за периода 25-31 март
март 23, 2019

“Пролетта ли идва?”, попита той. “Каква е?”… Това е Слънцето, което грее върху дъжда и дъждът, който пада върху греещото слънце… ” Франсис Бърнет, “Тайната градина”

Очаква те една приказна седмица, в която ще отпразнуваме деня на Щастието, настъпването на пролетта и един куп имени дни. Така че, ако си се събудил намръщен, защото е понеделник, е време да сложиш най-красивата си усмивка, любимата шапка и да пуснеш на воля мечтите си. 7 дни на неспирен празник и ново начало – това е седмицата с Metanoa de la Rose. А какви ще са поводите да направиш подарък, да получиш и да споделиш моменти с любимите си хора ще ти кажем веднага…

 

 

 

Понеделник 18.03

L’amour est la poésie des sens

На днешния ден през 1859 година е роден великият френски режисьор Люк Бесон. Именно затова започваме седницата на френски, на езика на любовта. А тя е поезията на сетивата. А ти с кое сетиво обичаш най-силно живота?

С един филм ще обичаме винаги френското кино, с капчица от американското, а именно „Леон“. И малката Натали Портман, която освен, че ни влюби в себе си, направи и чокъра любимото бижу на поколения дами. Чокърът с черен диамант е нашият начин да отпразнуваме днешния ден. На коя дама ще отива?

 

 

 

Вторник 19.03

Федерико Фелини: Киното е като жена – с нейните моменти на светлина и мрак

Имен ден: Дария, Найден, Дарин, Дарина

През 1953 година, именно на 19 март се излъчват по телевизията за първи път наградите Оскар. Киното отдавна е страст на човечестветото, със своето многообразие от светове и вълшебство от образи. Федерико Фелини го определя като жена, носеща в себе си и мрака и светлината. Коя обаче е най-добрата женска роля в твоя живот? И каква по-чувствена награда има от от Черната роза за нея? Помисли…

Днес започваме и със седмичната доза именици – Дария, Найден, Дарин и Дарина ще празнуват, а от твоя подарък зависи, дали ще си поканен…

 

 

Сряда 20.03

Ден на Щастието

Имен ден: Светла, Светозар

Има емоции, които не се нуждаят от дати, за да разцъфнат в сърцето. Като бързо наближаващата пролет. Като любовта. И като щастието. Днес целият свят празува онова международно, безгранично и космическо чувство – Щастието. Онова, което те изпраща на седмото небе, че и отгоре. Онова, което те кара да напишеш най-пламенните думи на къс хартия, да летиш вървейки, да сънуваш буден. Кое е твоето съкровено щастие? Чие име носи? И най-важният въпрос – обича ли Черни диаманти?

Предпролетно, слънцето освен в небето ще грее и около празнична трапеза с имениците Светла и Светозар. А ти подготви ли им подаръци?

 

Четвъртък 21.03

Ден на поезията

Астрономическата пролет

“Искам да направя с теб това, което пролетта прави с черешите.” – Пабло Неруда

Четвъртък се усеща като пролет, като думи на изкусен поет, като сбъдната мечта. Днес празнуваме две неща, които отдавна вървят ръка за ръка – поезията и пролетта. Едното отдавна вдъхновява любовта, а другото самия живот.

С любим стих, от вечния Неруда празнуваме черешите, които ще разцъфнат в душите ни с новия сезон. А за да увековечим момента ще го подпечатаме с обещание за едно ново начало. Черната роза е подписът, който не може да бъде изтрит, клетвата, която не бива нарушена и първата стъпка към пролетта в сърцето.

 

 

Петък 22.03

„Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда“ Ницше

На 22 март 1995 година космонавтът Валери Поляков се завръща, след като поставя рекорд за най-продължителен престой в космоса – 436 дни. За Поляков този подвиг е бил най-великият, но със сигурност и най-самотният. А ти без кого не можеш да издържиш 436 дни? А дори и секунда? В петък няма как да бъдем самотни. Просто трябва да бъдем заедно. Ако ти е трудно да изречеш думите „Искам да те видя“, можеш просто да го покажеш. С действия и с подарък. Без причина, без колебание. А просто, защото си бил цял един живот без нея, но искаш оттук нататък да сте заедно. И да си направите Вселена. На какво ще ухае вашата?

 

Събота 23.03

Първата реакция към операта е много силна. Или се влюбваш в нея, или я намразваш. Ако я обикнеш, е завинаги. Ако ли не, може и да се научиш да я цениш, но никога няма да стане част от душата ти. – „Хубава жена“

Имен ден: Лидия

През 1990 година се състои премиерата на „Хубава жена“. Съвременната романтична приказка не просто превръща Джулия Робъртс в Хубавата жена завинаги, но и предлага един забавен, трогателен и със щастлив край сюжет, който много прилича на самата любов. Непредсказуема и усмихваща до уши, гарнирана с няколко сълзи за разкош. Ако Едуард Люис знаеше за Метаноа тогава, със сигурност щеше да подари Черна роза на Вивиан. Защото нищо не казва „Хубава жена“ така както го казва Metanoa de la Rose.

Нейното име пък, ако е Лидия, то именно днес има празник и я заслужава двойно!

 

 

Неделя 24.03

„Когато си спомниш, че всички сме луди, странното в живота изчезва и всичко става по-разбираемо.“ Марк Твен

Имен ден: Захари, Хари

Той е писателят, който дойде с Халеевата комета и си отиде с нея. И знаеше, че светът е едно прекрасно място пълно с луди. През 1993 година е открита кометата Шумейкър-Леви 9. Вярно е, че не Халеевата, и е чак под номер 9, но е доказателството, че човек отдавна преследва опашки на комети и се опитва да ги улови. Metanoa de la Rose е първата, която успя. И я затвори в бутилка, която носи аромата на Вселената. В неделя не е нужно да напускаш дори леглото, за да подариш на любимата си една пропътувала галактиката комета, с аромат на Вечност. Метаноа ще го направи вместо теб.

Захари и Хари ще изпратят седмицата с купон, а ти все пак ще трябва да станеш от леглото, за да празнуваш с тях.

 

А какви поводи за подаръци те очакват следващата седмица, това ще ти разкажа другия понеделник Повелителю Мой,

Твоя Черна Роза Метаноа.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *