Празничен хороскоп за периода 22-28 април

Празничен хороскоп за периода 15-21 април
април 14, 2019
SPECIAL DELIVERY: Разкажи ни желанието си и Метаноа ще го сбъдне
април 25, 2019
Празничен хороскоп за периода 15-21 април
април 14, 2019
SPECIAL DELIVERY: Разкажи ни желанието си и Метаноа ще го сбъдне
април 25, 2019

“…Защото единствените хора за мен са лудите, онези, които са луди за живот, луди за разговори, луди за спасение, онези, които пожелават всичко наведнъж, които никога не се прозяват, нито дрънкат баналности, а горят, горят, горят…“ Джак Керуак, “По пътя”

Metanoa de la Rose е луда за живот. За онзи красивия, изпълнен с милиарди малки моменти на щастие, грандиозни победи, споделени мигове. За наздравиците с повод и без повод. А поводи тази седмица – много! Освен че се очертава работните дни да приключат още в четвъртък, уикендът ни е подготвил Великденски празници, именици, подаръци и какво ли още не… Наслади се с нас на поредната изпълнена с вълнения и радост седмица.

 

 

 

Понеделник  22.04

Ден на Земята

Знаете ли, кое й е най-хубавото на планетата Земя? Че тук са най-любимите ни хора. Приятели, близки и любими. В който и край на земното кълбо да се намират, те винаги са на един телефонен разговор разстояние, един смс, едно „Здравей“ в чата. В световния ден на Земята, Метаноа те приканва не просто да обърнеш внимание на опазването й чиста и красива, а и да си спомниш защо именно тук си толкова щастлив и кой е виновен за щастието ти. Какво би му подарил, за да му го напомниш?

 

 

 

Вторник 23.04

“Книгите – това са приятели. Безстрастни, но верни.” Виктор Юго

Имен ден: Александра

В световния ден на книгата, Метаноа ти пожелава поне един час прекаран из страниците на добра книга и 23 часа с истински, верни приятели и много страст. Колкото и светове да предлагат романите, колкото и истини да крият книгите, нищо не може да се сравни с тук и сега. Особено, ако е празник! Днес дамите с името Александра празнуват своя имен ден, а за необикновените жени, на които държиш, са нужни незабравими подаръци. От гръцки името им значи „покровителка на войните“. И също като Черната роза Метаноа те са силата и нежността в едно. Как ще ги зарадваш?

 

 

 

Сряда 24.04

“…Ние сме звезден прах, нали знаеш? И не само това: статистически е повече от вероятно, че притежаваме милиони атоми от всяка една от историческите личности, които можеш да назовеш. Един милиард атоми от Сервантес. И от мадам Кюри. Един милиард от Платон и още милиард от Клеопатра… Роса Монтеро

През 1990 година космическият телескоп Хъбъл е изстрелян с помощта на космическата совалка Дискавъри. И след като човек обръща поглед първо към небето и полита, след това поглежда и звездите, и се размечтава за космоса. Може би, защото тайната на това какво сме ние, е именно там. И докато всеки от нас е звезда в собствения си живот и е създаден от същото, което и звездите – то ароматът на Universe ще му напомни за космическото му значение. Има ли рожденик днес, който да заслужава да му напомниш, колко важен е всъщност?

 

 

Четвъртък 25.04

Ден на думата „Благодаря“

Имен ден: Марк, Марко

Остава един работен ден до почивните дни, съвсем малко до Великден и е време да се настроим празнично. Започваме с една доза именици – Марк и Марко, празнуват днес. Продължаваме с международния ден на думичката „Благодаря“ – любима и всесилна. Ако думите обаче не ти стигат, за да благодариш, винаги можеш да се обърнеш към Метаноа за съвет, какво да направиш.

Днес, на Велики четвъртък можеш и да замесиш първите козунаци за предстоящия празник и да се насладиш на малко вихър в кухнята с най-близките си. Със сигурност ще замирише уютно.

 

 

Петък 26.04

„Думите са дим – сбирай моите писма,
но не ги чети – идвам вместо тях.
Огън от любов ще запаля аз сама –
и да изгоря – не ме е страх.“
Силвия Кацарова

Един от най-могъщите и нежни гласове на българската естрада – Силвия Кацарова празнува днес своя рожден ден. Изпълнителката има зад гърба си не една песен, възпяваща изпепеляващата любов, която милиони знаят наизуст. А кой кара музиката във вашето сърце да зазвучи? Кой ви кара да мечтаете за чувствен глас, приглушена светлина и танц? Когато отговорите на тези въпроси, ние от Метаноа сме готови да го зарадваме от ваше име…

 

 

 

 

Събота 27.04

“Любовта изисква всичко и има право на всичко.” Лудвиг ван Бетовен

Продължаваме седмицата с музикална вълна, защото сме празнично настроени. На този ден през 1810 година Лудвиг ван Бетовен завършва прочутото си произведение за пиано “На Елиза”. И до ден днешен не се знае, коя е тайнствената жена, вдъхновила едно от най-прочутите музикални произведения на всички времена. Но ти знаеш, коя е дамата, която вдъхновява твоя ден, нали? В събота каква друга работа имаш освен да я зарадваш? Защото за щастието няма почивни дни, веднъж настанило се в сърцата ни просто се превръща в любов, която изисква всичко и има право на всичко.

 

 

Неделя 28.04

Великден

Имен ден: Велик, Велика, Велико, Велин, Велислав, Величка, Величко, Велка, Велко, Вельо, Вили и Велина

Тази неделя е особено специална по няколко причини. Хем е Великден и ще се съберем около масата с най-близките, хем утре не сме на работа. Празника ще продължи през целия ден, а и до късните часове, защото днес имаме и един куп именици, които ще почерпят, а ние ще зарадваме с подаръци и наздравици в тяхна чест – Велик, Велика, Велико, Велин, Велислав, Величка, Величко, Велка, Велко, Вельо, Вили и Велина.

 

 

 

А какви поводи за подаръци те очакват следващата седмица, това ще ти разкажа другия понеделник Повелителю Мой,

Твоя Черна Роза Метаноа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *