Празничен хороскоп за периода 1-30 юли

Празничен хороскоп за периода 24-30 юни
юни 23, 2019
Тя каза ДА с Метаноа
юли 17, 2019
Празничен хороскоп за периода 24-30 юни
юни 23, 2019
Тя каза ДА с Метаноа
юли 17, 2019

„Всичко красиво и магическо се случва между месеците юни и август.“ Джени Хан

А какво има между юни и август, Черни рози? Месец юли… Разгара на лятото, дългите нощи и солената кожа. Вечният празник и съвършените подаръци. Летният сезон сам по себе си е един безкраен празник, на който трябва да се насладим, за да има какво да си припомняме есента, нали?

Рожденици и именици, десетки поводи за щастие и наздравици, споделени моменти с любими хора и какво ли още не ви очаква през месец юли, а Метаноа отново ще бъде твоя пътеводител из лабиринта от празници, който предстои.

 

 

Понеделник 1.07

Ден на шегата

„Прави само каквото ти казва сърцето.“ Принцеса Даяна

Имен ден: Козма, Кyзман, Дамян, Джулия, Джулиян, Красимир, Красимира, Красинa

Сърцето крещи „Щастие!“ и „Подаръци!“. В първия ден от новия месец празнуваме Деня на шегата и рождения ден на незбравимата Принцеса Даяна. Ще се посмеем до сълзи и ще празнуваме рожден ден още в понеделник. А коя е твоята незабравима рожденичка днес, която заслужава да носи кралска корона? Ако не можеш да си позволиш корона, то Метаноа не е просто заместител, а дори нещо по-добро. Метаноа е обещание за Любов и Вечност. Най-голямата шега днес ще е ако пък забравиш имениците, но ние няма да ти позволим. Козма, Кyзман, Дамян, Джулия, Джулиян, Красимир, Красимира, Красинa празнуват днес. Не знабравяй и July Morning и че можеш да посрещнеш изгрева без да ти се спи, защото ще си го чакал цяла нощ!

 

 

Вторник 2.07

“Това, което най-много обичам в този луд живот, са приключенията в него…” Жюлиет Бинош

През 1900 година граф Фердинанд фон Цепелин извършва първия полет с дирижабъл край Боденското езеро в Германия. Той е продължил 18 минути, но е останал в историята завинаги. Кой те извисява над облаците, издига те над атмосферата и те праща директно сред звездите? Можеш да му подариш междугалактическото пътешествие, което изпитваш когати си с него в шишенце и с аромат, който трудно се забравя. Universe е не просто парфюм, не просто подарък – той е подаръкът за специалните на сърцето ти хора.

 

 

 

Сряда 3.07

“Всеки, който запазва способността да вижда красотата, никога не остарява.” Франц Кафка

Работата на Metanoa de la Rose е красотата – да я открива и да я подарява. Днес е рождения ден на Франц Кафка, а ако ти познаваш рожденици, то знаеш, че да остаряваш значи да забравиш как да се забавляваш и това няма нищо общо с броя на свещичките на тортата. За да напомниш за красотата на деня и колко забавно може да бъде на своите любими, думите понакога не стигат, но един подарък, който говори повече от хиляди слова е съвършения начин. Арсеналът на Метаноа е непобедим в това отношение. Довери ни се.

 

 

 

Четвъртък 4.07

„Всеки от нас носи в себе си цяла вселена.“ – Лоис Макмастър Бюджолд

На този ден през 1997 година космическият апарат на НАСА Марс Патфайндър каца успешно на Марс. Разгадаването на Вселената отдавна е фикс идея на човечеството, макар и тук на Земята да има загадки колкото искаш. Женското сърце, погледа на влюбените, самата Любов. Тези загадки за Метаноа са детска игра, но няма да ти ги издадем, можем да ти дадем клюа към женското сърце и да те оставим да ги разбулиш сам.

 

 

 

Петък 5.07

„Моята философия за живота е проста: нужно ми е да обичам някого, да чакам някого и да направя нещо.“ Елвис Пресли

На днешния ден през 1954 година по радиото са излъчени първите записи на Елвис Пресли – песните That’s All Right (Mama) и Blue Moon of Kentucky. Датата се смята за рожден ден на рок-енд-рола. Музиката, която и до днес кара всички да танцуват и пеят с цяло гърло. А Кралят е жив – той е Легенда. Коя е Жената-Легенда на твоя живот? С коя сърцето ти пее до полуда от щастие, когато самата тя е щастлива. Ако диамантите ще я направят по-сиеща от падаща звезда, то днес е моментът да й ги подариш. Довери се на Метаноа, ние имаме съвършеното решение.

 

 

Събота 6.07

Международен ден на целувката

Устните са 200 пъти по-чувствителни от пръстите на ръцете. По-добре да целуваш, отколкото да докосваш. Когато целуваме в тялото ни се произвежда вещество с наркотичен ефект 200 пъти по-силен от морфина. Трябват ли ти още любопитни факти, за да целуваш днес? В международния ден на целувката Метаноа празнува, защото замо този романтичен човешки акт е по-силен от положените клевти на Черната роза. Но пък тя е също толкова нежна, колкото целувка от любим човек за добро утро и за лека нощ… Кого ще целунеш днес?

 

 

 

Неделя 7.07

Ден на истината и шоколада

Истината е, че обичаме шоколад. Голямата истина е, че обичаме как ни кара да се чувстваме шоколада. Щастието под формата на какаови блокчета празнува днес, а знаеш ли че всеки шоколад си отива с вино? Метаноа има и от виното и от щастието по много, а за идеален завършек на седмицата можеш да се довериш на Черната роза и любимия си човек. Истината за живота сама ще те намери някъде по пътя…

 

 

 

Понеделник 8.07

“Има само две места в света, където можем да живеем щастливо: у дома и в Париж.” Ърнест Хемингуей

През 52 г. пр. н. е. е основан Париж – градът на любовта и щастието. Metanoa de la Rose пък смята, че ако правилната ръка стиска твоята всяко кътче по земята е съвършено за щастлив живот. Ако Париж не е в списъка ти за деня, то можеш да поканиш френската столица у дома. Ароматно вино – просеко, розе или бяло, изборът е твой, за разкош Метаноа добавя една Черна роза или няколко, а поводите за празнуване можеш да ги измислиш дори и да не съществуват.

 

 

 

Вторник 9.07

,,Които се карат, те се обичат.“ Иван Вазов

Ежедневието може да предизвика някоя и друга лоша дума, но те се забравят дойдат ли празници. Те ни сплотяват и напомнят за истинските важни неща в живота. И най-вече за истински важните… хора. На днешния ден през 1850 година е роден големият български писател Иван Вазов. Дали са ти казвали в училище или не, той е бил бохем и човек, който е обичал красивата страна на живота. Ние от Метаноа също. И обичаме празниците и знаем как да ги отбележим. Можем да научим и теб!

 

 

 

Сряда 10.07

4-4-2

Ако си дете на 90-те то си чували истории за тази паметна дата – 10 юли 1994 година – когато българският национален отбор по футбол отива на полуфинал на Световното, след като разгромява Германия. Ако си малко по-рано роден, то в захлас си пял и крещял с цялата страна. Хубавото на тези моменти е, че се помнят вечно. Истината е, че не е нужна победа или златна купа, не е нужно целия свят да е вперил очи в мига, за да бъде той специален за теб. Най-специалните мигове обикновено се случват между четири очи, четири уши и две сърца. И системата 4-4-2 отново работи безотказно.

 

 

Четвъртък 11.07

„На хората винаги им е по-приятно да имат повод за всяко нещо.” Харпър Лий, „Да убиеш присмехулник“

Поводи да искаш. И докато Метаноа смята, че не е нужен повод за подарък, то сме се погрижили за онези, на които са им нужни причини. На днешния ден през 1960 година е издаден романът „Да убиеш присмехулник“ и се превръща в настолно четиво за няколко поколения напред.

Великите неща са простички, докосващи сърцето и покоряващи емоциите. Като Черната роза Метаноа. Тя е непретенциозна, ненаптрапваща и абсолютно незабравима. Като велик роман. Кой я заслужава?

 

 

 

 

Петък 12.07

“Великите начинания не трябва дори да се обмислят.” Гай Юлий Цезар

Какво е да покориш и да се окичиш със слава? Отогворът знае Цезар и всеки влюбен. Рожденикът днес е пълководец и император, фигура, превърнала се в легенда. И никога не е обмислял великите си начинания, според самия него. А какво по-велико дело от това да усмихнеш някого днес? Със съвършен подарък можеш да го направиш лесно, а ако поводът е рожденият му ден, то той е задължителен. Избери Метаноа, без да се замисляш.

 

 

 

Събота 13.07

“Домът на един мъж е замъкът на жена му” – Алекзандър Чейс

През 1837 година Кралица Виктория става първият крал на Обединеното кралство, който се настанява в Бъкингамския дворец в Лондон. И оттогава сградата се превръща в една от най-знаковите в света и историята. А ти превърнал ли си своя дом в царство за твоята любима? Може би ако се прибереш с букет Черни рози или блясъка на няколко черни диаманта в събота ще я накараш да се почувства като кралица. А ти искаш точно това, нали?

 

 

 

Неделя 14.07

„Цялото изкуство е еротика.“ Густав Климт

„Жената в златно“ е Мона Лиза на Австиря, а Густав Климт е Леонардо да Винчи на централна Европа. Великият творец празнува рожден ден именно днес, а неговите почитатели и са безгласни пред величието, с което запечатва на платно своите музи. Не ти е нужно умението с четката на Климт обаче, за да докажеш на своята любима, че я обичаш. Златото е такова клише в неделния ден, а Метаноа не обича баналното, затова ти предлага цял един куп от подаръци, които ще блестят по-силно от скъпоценен метал в очите на любимата.

 

 

 

 

 

Понеделник 15.07

„Дори една “Мадона” от Рембранд

Погледната от близичко е грозна

И целия и гений и талант

Е в нейната далечна грациозност.“

Започваме новата седмица с доза изкуство и рождения ден на Рембранд. Както той е увековечил своята Мадона за вечността, така и ти можеш да положиш клетва за вечност с подарък от Метаноа. Черен диамант за Любов, Черен чокър за обричане или Черна роза за разкош на понеделника, изборът как да започне седмицата и как да завърши е единствено в твоите ръце. Ще започнеш ли празнично?

 

 

 

 

Вторник 16.07

„Женското тяло е като цигулка, трябва да си велик музикант, за да го накараш да звучи.“ Джеръм Селинджър

А знаеш ли как звучи усмивката на една жена, която е получила Черна роза Метаноа по изгрев слънце? Като най-красивата симфония, която само влюбеното сърце може да чуе и разбере. На днешния ден през 1951 година е публикувана повестта „Спасителят в ръжта“ от Селинджър, а ти можеш да си спасителят във вторник, който ще погуби скучното ежедневие с подаръци и поводи за празници. С кого ще ги отпразнуваш?

 

 

 

Сряда 17.07

„Смехът е неподвластен на времето. Въображението няма възраст. Мечтите са завинаги.“ Уолт Дисни

Имен ден: Марин и Марина

Днес, през далечната 1955 година в Анахайм, САЩ, Уолт Дисни отрива първия увеселителен парк Дисниленд. И приказките се превръщат в реалност. В сряда не е нужно да летиш до другия край на света, за да сбъднеш мечтите си. Можеш да го направиш и на чаша вино, след дългия работен ден, в компанията на правилния човек. Празнуването е състояние на духа, а не дата в календара, както те е научила Метаноа. Затова отпразнувай го този ден – има именици все пак, Марин и Марина.

 

 

 

 

Четвъртък 18.07

„Винаги изглежда невъзможно… докато не го сториш.“ Нелсън Мандела

Черната роза изглежда невъзможна, но е. Черният диамант изглежда извънземен, и може би малко е… Изглежда невъзможно да затвориш аромата на Вселената в бутилка, но все пак усещаш мириса на Universe. С Метаноа няма нищо невъзможно, стига да се осмелиш да го сториш. В Международния ден на Нелсън Мандела те предизвикваме да се осмелиш да сбъднеш щастието си. Да се освободиш от оковите на сивото ежедневие и да празнуваш. С кого?

 

 

Петък 19.07

“Дайте на времето време – както казват французите.“ Татяна Гармаш-Рофе

Времето е всичко, което имаме и всичко, което нямаме. Човекът е господар на много неща, но времето не е едно от тях. Затова трябва да го сграбчим и да му се насладим още сега. Да отпразнуваме петък, както подобава. С бутилка просеко, което мирише на вечно лято и Черна роза, която има аромат на вечна Любов. В чии очи ще потънеш над ръба на чашата зависи от теб, а времето е точно сега.

 

 

 

 

Събота 20.07

Ден на космоса

Имен ден: Илия, Илиян, Илияна, Илкo, Илкa

Съботата е извисена в космоса, с аромат на съзвездия и абсолютно забранено е да се работи. Един куп именици ще получат днес подаръци от своите близки – Илия, Илиян, Илияна, Илкo, Илкa и ще празнуват до зори. Дали ще гледаш към звездите с любимия до сърцето ти или ще се носиш към хоризонта по вълните на любовта, днес трябва да празнуваш. А за истински празник са нужни подаръци. Метаноа е техният властелин и може да те научи да бъдеш и ти.

 

 

Неделя 21.07

„Аз бе обичам истории. Аз обичам мигове. Обичам нощта повече от утрото, луната повече от слънцето, а тук и сега повече от след това.“ Мариам Петросян

През 1969 година американецът Нийл Армстронг е първият човек, който стъпва на Луната. И прави една огромна стъпка за човечеството. С кого би отлетял към луната в тази неделя? С кого би напуснал земната орбита, за да летиш сред звездите? Черните диаманти ще блестят с лунната светлина дори и в пълен мрак, а аромата на Вселената може да те отнесе в космоса, дори без да отлепяш крака си от Земята.

Неделята е за мечти тук и сега, за моменти, които да запомниш завинаги. Подпечатай ги с Метаноа и се отпусни в празника на почивния ден.

 

 

 

 

 

Понеделник 22.07

Ден на хамака

Имен ден: Магда, Магдалена, Мадлен

Пясък под краката ти и цялото небе над главата ти – така трябва да премине днешния ден. В деня на хамака Метаноа ти пожелава да прекараш поне един час на люлеещето се кътче рай. Ако можеш да избягаш от работа, направи го, а ако можеш да избягаш с любимия човек, не знаем какво още чакаш. Вечерта обаче трябва да се върнете, защото има именици, които ще те очакват, а ти трябва да си се запасил с подаръци. Какво ще им изереш?

 

 

 

 

 

Вторник 23.07

Международен ден на бабата

Едва ли има по-специална жена от… баба! Днес е международния ден на най-милите същества на света, онези които готвят по-вкусно от всеки шеф готвач и правят най-хубавите подаръци. А днес е време ти да зарадваш баба си с подарък. Метаноа може да изрази всички видове обич, познава думите на всяка любов – от майчината, през нежната и страстната, чак до бабината.

А как ще зарадваш баба си в нейния ден?

 

 

 

Сряда 24.07

“Моите мечти нямат граници, аз винаги искам невъзможното.” Граф Монте Кристо

Имен ден: Христина, Христин, Кристина, Кристин, Кристиян

На 24 юли 1802 година е роден Александър Дюма-баща. Образите на Д‘артанян и Граф Монте Кристо оживяват под перото на великия писател и създават нарицателни за любовни истории, мъжество и приключенски дух. Искаш ли днешният ден да е едно незабравимо приключение? Можеш да започнеш с една малка стъпка, наречена Черна роза Метаноа. Ако пък авантюристичният ти дух се е развихрил максимално, то зарадвай днешните именици с необикнове подарък от Metanoa de la Rose. Христина, Христин, Кристина, Кристин, Кристиян имат личен празник днес, не забравяй.

 

Четвъртък 25.07

“Ако си умна, значи си красива. Грозни жени няма. Някои са красиви като роза, други – като кактус.” Шарън Стоун

На днешния ден през 1984 година Светлана Савицка става първата жена-космонавт, излязла в открития космос. И доказва, че жените наистина могат всичко. Ако на космоса му е липсвало нещо, то след тази дата вече не е така. Коя Велика жена празнува днес? И какво ще й подариш? Може би цялата Вселена в бутилка или бутилка с аромат на лято и гарнирана с черен диамант?

Можеш да избереш от цяло съзвездие подаръци от Metanoa de la Rose.

 

 

Петък 26.07

„Обратното на любовта не е омразата, а властта.“ Карл Густав Юнг

При нас от Метаноа има само Любов. Няма нищо обратно на нея, противоположно. Живеем, за да обичаме и да помагаме на другите да се обичат – малко по-силно, малко по-пламенно, по-цветно. На днешния ден през 1875 година е роден небезизвестният Карл Густав Юнг и през целия си живот не спира да изследва човешакта душа и психика. Ние ти казваме, че има по-лесен начин от психоанализата, за да разгадаеш поривите на сърцето. На една бутилка вино можеш да се справиш чудесно, ако си в правилната компания.

 

 

 

 

Събота 27.07

„Жените са безпощадни към хората, които не обичат.” Александър Дюма-син

А ти не искаш твоята дама да е безпощадна към теб, нали? Има един сигурен начин да накараш една жена да се влюби – да я накараш да се почувства единствена и неповторима. Черната роза Метаноа носи именно този етикет на уникалност. Точно такъв трябва да носи и всяка обичана жена. Александър Дюма-син празнува днес своя рожден ден, малко след този на великия си баща и остава не по-малко велики творби след себе си. А ти какво ще оставиш на любимия си днес, освен красив спомен?

 

 

 

Неделя 28.07

„Ако всички хора едновременно наблюдаваха изгрева на Слънцето, те щяха добре да се разбират.“ Петър Дънов

Днес, през далечната 1851 година за първи път е фотографирано слънчево затъмнение в обсерваторията в Кьонигсберг от Йохан Берковски. Има ли жена, която засенчва дори блясъка на слънцето със сиянието си? Какво празнува днес и как ще я зарадваш? Може да заблести дори по-ярко с Черни диаманти от Metanoa de la Rose, стига да имаш смелостта да направиш толкова специален подарък.

 

 

 

Понеделник 29.07

Имен ден: Калин, Калина, Горан

Седмицата започва чудно, пранзично с нова доза именици – Калин, Калина, Горан имат личен празник, а твоята задача е да се забавляваш с тях. Ключът към щастието понякога е тирбушон, а иделаният начин да кажеш „Обичам те“ е под формата на необикновено черно цвете. Превърни понеделника в празник само с един телефонен разговор с Метаноа и няколко думи от сърце.

 

 

 

 

Вторник 30.07

“Няма нищо по-добро от един приятел, освен ако не е приятел с шоколад в едната ръка и цвете в другата.” – Линда Грейсън

Меджународен ден на приятелството

Метаноа ще перифразира „с вино в едната ръка и с Черна роза в другата“. Вторник никога не е бил толкова красив. Международният ден на приятелството е празник за всеки един човек по земята, защото познавате ли някого без приятели? Със сигурност ти имаш поне един куп, с които ще отпразнуваш деня днес. А с какво ще направиш празника повече от истински? Метаноа има подаръци за всеки повод, ти само трябва да избереш посланието, което да остави следа в сърцето на най-близките си.

 

Сряда 31.07

“Велики неща се случват, когато хора и планини се срещнат.” Уилям Блейк

На днешния ден през 1954 година италианска експедиция, водена от Ардито Десио покорява за първи път връх К2 в Хималаите. Когато изкаваш върхове, понакога започваш от втория по височина, за да се подготвиш за предизвикателството на първия. С Метаноа не ти трябват тренировки на сухо. С нас първият път е успешен опит и разтопява сърцето на човека, когото си избрал да вечатлиш. Дали днес ще изкачваш върхове или ще подаряваш подаръци, трбява да си добре подготвен. Метаноа ще бъде твоят най-добър инструктор по пътя към върха.

 

 

 

А какви поводи за подаръци те очакват следващата седмица, това ще ти разкажа скоро Повелителю Мой,

Твоя Черна Роза Метаноа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *