Празничен хороскоп за периода 1-31 август

Тя каза ДА с Метаноа
юли 17, 2019
Случайността, е казал Айнщайн, е Бог, който се разхожда инкогнито.”
октомври 25, 2022
Тя каза ДА с Метаноа
юли 17, 2019
Случайността, е казал Айнщайн, е Бог, който се разхожда инкогнито.”
октомври 25, 2022

“Самите думи ухаеха на лято. Виното беше лято, хванато и запушено с тапа.”

“Вино от глухарчета”, Рей Бредбъри

На какво ухае вашият август, Черни рози? На златист пясък и морски вълни или на вечнозелена гора и безкрайни звезди в небето? Август е празничен сам по себе си, може би след декември той е месецът с най-малко работни дни, най-много поводи за наздравици и най-много пътешествия и почивки.

За щастие, където и да те завари август, Metanoa de la Rose никога не си почива и може да достави любовта ти навсякъде и да направи специалния ден незабравим. А какви специални дни те очакват през новия месец, ще разбереш сега.

 

 

Четвъртък 1.08

“Няма друго черно, освен ЧЕРНОТО!” – Ив Сен Лоран

Август започва с рождения ден на един от най-великите модни дизайнери в историята. Ив Сен Лоран, също като Метаноа, е смятал, че няма друго черно, освен Черното. Цветята са в какви ли не цветове, скъпоценните камъни също, но Черното е Стил. Черната роза Метаноа е съвършеният подарък, с който да те запомнят днес. Завинаги. Черният диамант е сродната душа на Жената. Коя дама в твоя живот заслужава такъв специален подарък днес?

 

 

 

Петък 2.08

„Единственият начин да накарат нас, жените, да чуем нещо, е да ни го прошепнат на ухото.” Исабел Алиенде

А ти, какво би прошепнал на любимата жена? “Обичам те” може да се превърне в много повече от дума, с подходящия подарък, с подписа на Metanoa de la Rose, поднесен в правилния момент. А какъв по-съвършен момент от сега?

Чилийската писателка Исабел Алиенде празнува днес своя 76-ти рожден ден, а коя твоя любима празнува своя празник днес? И с какво ще я зарадваш?

 

 

Събота 3.08

“За да оцениш собственият си свят е нужно да го видиш от космоса… ” Артър Кларк

На 3 август през 1889 година Огюст Шарлоа гледа към звездното небе над Ница и открива астероида 284 Регина. А какво виждаш ти, когато гледаш към звездите? И за кого мечтаеш в този миг? Можеш да излетиш в Космоса, да се пренесеш в необятната Вселена и дори да я подариш на любимия си човек, благодарение на Metanoa. А когато си горе сред звездите с любимия, можеш да видиш и целия си свят и какъв искаш да бъде…

 

Неделя 4.08

Ден на сестрите

„Всяка любов е сладка, дадена или получена.“ Пърси Шели

Днес е ден на Любовта. Споделена, подарена или получена. Британският поет Пърси Шели, роден на 4 август през далечната 1792 година, така е чувствал любовта. Ние от Метаноа също. Но има едно по-хубаво нещо на този свят от това да обичаш, а то е – да бъдеш обичан. Същото е и с подаръците – страхотно е да ги получаваш, но най-голямото удоволствие е да ги правиш!

Днес е и международният ден на сестрите – онези, най-добрите приятелки в живота. С какво би зарадвал малката си сестричка или пък кака си днес?

 

 

Понеделник 5.08

“Мистерията създава чудо, а чудото е в основата на човешкото желание да разбереш.” Нийл Армстронг

На днешния ден през 1930 година е роден Нийл Армстронг – първият човек разходил се по лунната повърхност. И направил една огромна крачка за човечеството. А теб колко крачки те делят от най-желаното? Можеш да ги направиш, летейки на крилете на любовта, за един миг. Metanoa de la Rose скъсява разстояния и дистанции по-добре от всеки друг. Думите ни достигат право до сърцето и остават там завинаги.

Кой празнува днес, специален ден, и заслужава да го направиш повече от съвършен? Започни седмицата по най-добрия начин – с подарък.

 

 

 

Вторник 6.08

“Времето е твърде бавно за тези, които чакат, твърде бързо за тези, които се страхуват, твърде дълго за тези, които скърбят, твърде кратко за тези, които се радват, но за тези, които обичат, времето е вечност.”  Хенри ван Дайк

На днешния ден през 1961 година СССР изстрелват космическия кораб Восток-2, а космонавтът Герман Титов става първият човек, който прекарва в Космоса повече от едно денонощие. А ти какво можеш да направиш за едно денонощие? Да се влюбиш, да откриеш щастието или да се наслаждаваш безгрижно на живота. Можеш всичко – с подходящата компания, ароматни балончета в чашата и празник, който да отпразнуваш. А за последния щрих разкош, ще се погрижи Metanoa de la Rose, ти само избери какво ти е нужно за пълно щастие.

 

 

 

Сряда 7.08

Ако не сте наблизо, когато една жена се чувства зле, то, не се появявайте, когато е добре.” Дейвид Духовни

Дейвид Духовни е роден днес, а той определено е известен с увлечението си по жените, както на екрана, така и извън него. А знаеш ли как да накараш една жена да се чувства винаги добре? Да я обичаш е достатъчно, но и да я боготвориш понякога е препоръчително. Ако искаш тя да се чувства специална всеки ден, Метаноа може да ти помогне. Вечността на Черната роза ще й напомня всяка сутрин с аромата си, Черните диаманти на Metanoa ще й нашепват с блясъка си, колко е незаменима за теб.

 

Четвъртък 8.08

“Където и да отидете, отидете с цялото си сърце” – Конфуций

Имен ден: Емил, Емилия, Емо, Ема, Емилиян, Емилиана

На този ден през 1929 година германският дирижабъл Граф Цепелин започва околосветски полет, излитайки от Лейкхърст (край Ню Йорк), с 3 междинни кацания (Фридрихсхафен, Токио и Лос Анджелис) и преодолява разстоянието от 34 хил. км за 20 денонощия. Хубавото е, че с Метаноа не ти трябват 20 дни за околосветско пътешествие. Тайнствата на Африка са скрити в аромата на Черната роза и Черния диамант. Ароматът на Италия е в милионите балончета на просекото, а древното изкуство на виното квеври те пренася за секунди в Грузия. Ако Земята не ти стига, то UNIVERSE ще те изпрати сред звездите в космоса, а ти трябва само да избереш къде искаш да отпразнуваш имения ден на Емил, Емилия, Емо, Ема, Емилиян и Емилиана днес.

 

 

Петък 9.08

Ден на книгата

Имен ден: Матей, Матея

Занете ли кое е по-хубаво от четенето на истории? Тяхното създаване. По време на празници, истории и спомени се създават най-лесно. В петък Метаноа те приканва да направиш именно това. Ако след като отпразнуваш имения ден на Матей и Матея, зарадваш ги с неповторим подарък, ти остане малко време да почетеш, то празникът ти ще е двоен, защото днес празнуват и всички истории, запечатани в страниците на книгите.

 

Събота 10.08

Ден на мързела

Имен ден: Ивайло, Ивайла

Хубавото е, че Денят на мързела се пада в събота, за да можем да му се насладим напълно. И понеже Metanoa de la Rose никак не обича да мързелува, ти предлага просто да си починеш хубаво. Докато го правиш обаче, за щастие, можеш от уюта на почивката, в прегръдките на любимия, до морските вълни и с чаша студена напитка в ръка, да поръчаш подарък за днешните именици. Ивайло и Ивайла ще почерпят, а ти ще трябва да ги зарадваш, за да не им се мързелува цяла нощ, защото ще празнувате!

 

 

Неделя 11.08

“Истинската снимка не се налага да бъде обяснявана, нито пък може да бъде предадена с думи.” – Ансел Адамс

Същото е и с подаръците, особено тези на Метаноа. През 1926 година на днешния ден Кодак започва работа по създаването на цветна фото- и кинолента. И спомените вече имат цвят. Едно от многобройните качества на Черна роза Метаноа е обаче, че излиза еднакво добре и на цветни и на черно-бели фотографии. Единственото, което трябва да направиш ти, е да намериш своя рожденик днес или просто любимия си човек и да му я поднесеш като подарък. И да запечатате спомена от този момент на снимка и в… сърцата си.

 

Понеделник 12.08

Международен ден на младежта

Кой е най-яркият спомен от детството ти? Със сигурност не е само един, но поне един е свързан с разопаковане на подаръци! И понеже в много дни от годината избираме подаръци за мама и тате, за леля и чичо, днес Метаноа се обръща към порасналите „възрастни“ – искате ли да накарате децата си, отново да се почувстват деца, независимо на колко години са вече? Днес е вашият ден! Metanoa de la Rose може да изрази без думи всеки вид любов на тази земя, а всички ние сме си юноши в сърцето, така че винаги ще се зарадваме на подарък. Особено от сърце!

 

 

 

Вторник 13.08

„Жената трябва да бъде като добър филм на ужасите – колкото повече неща оставя на въображението, толкова по-добре.“ Алфред Хичкок

Днес е роден един от най-големите кинорежисьори, продуценти и сценаристи в историята на киното. Алфред Хичкок впечатлява, плаши, разсмива и очарова поколения. Неговите думи за жената, допадат на Метаноа. Жената трябва да оставя въображението ти в непрекъсната и трескава работа. Но знаеш ли, можеш да я победиш в тази игра. Представи си, колко впечатлено ще е въображението й от кутия с подписа на Метаноа. В нея може да се крие дори цялата Вселена, а тя ще разбере чак след като я отвори.

 

Сряда 14.08

„Когато разказваш за нещо, то става реално.“ Даниел Стийл

Вече повече от 50 години днешната рожденичка Даниел Стийл разказва истории и сбъдва приключенията на своите герои. Днес, Метаноа ще ти разкаже една история за любовта, която се сбъдва именно днес. Празникът на Любовта е от теб, от нас са подаръците. А те са много, за всеки вкус, за всеки повод, за всяка една любов.

Каква любов искаш да ти се сбъдне днес?

 

 

 

Четвъртък 15.08

Голяма Богородица

„Сполуката е жена – ако я изпуснете днес, не очаквайте да я откриете утре.“ Наполеон Бонапарт

Голяма Богородица е един от 12-те велики християнски празници. Днес празнуват носещите красивите имена Mария, Mариaнa, Mариянa, Mариo, Деспинa. С какво ще ги зарадваш? Сред празнуващите има най-вече дами, а за тях, днешният рожденик Наполеон Бонапарт екачал, че са сполука и ако я изпуснеш днес, утре изобщо не я търси. Така че не пропускайте да зарадвате любимата си Мария, Мариана или Деспина днес, а и каквото и друго име да носи, със сигурност има поне 1000 причини да заслужава подарък днес.

 

Петък 16.08

“Всяка жена е различна. Общо взето те са съвкупност от най-доброто и най-лошото – едновременно магия и трагедия. И все пак – радвам се, че те съществуват.” Чарлз Буковски

Малко пиян, малко вулгарен, вечно влюбен – такъв е днешният рожденик. Чарлз Буковски е направил много неща с литературата и жените, а едно от тях е, че е успял поне мънично да разбере представителките на нежния пол. Най-добрите и най-лошите, нежни и силни, магия и трагедия – дамите са като Черни рози – съвкуспност от крайности, носещи тайни и разпалващи копнежи. Коя дама в твоя живот е именно такава? И как би й доказал, че е единствена за теб?

 

 

 

Събота 17.08

„Бог създал мъжа, а после решил, че е способен на нещо по-добро. И създал жената.“ Адела Сент Джонс

На днешния ден през 1970 година е изстрелян Венера 7 – първият космически апарат, който успешно предава сигнал от повърхността на друга планета. А какво ли са им казали? Може би, че жените обожават Черни рози, можем да се обзаложим. Защо ли няма достатъчно експедиции до Венера днес? Сигурно там всички дами си живеят райско. Но и на Земята може да бъде ужасно забавно, ако жените получават подходящи подаръци. Довери се на Метаноа, за да направиш щастлива своята любима.

 

Неделя 18.08

„Всяка жена, която е запозната с проблемите на едно домакинство, много по-добре разбира проблемите при управлението на една държава.“ Маргарет Тачър

Днес празнуваме правото на жените да бъдат жени и въпреки това да бъдат равни на мъжете. На този ден през 1920 година влиза в сила 19-та поправка на Конституцията на САЩ, даваща право на жените да гласуват. Затова днес, мили дами, няма да чакате подаръци, а сами ще си ги направите. Обеци с Черни диаманти? Защо не! Черна роза Метаноа, която винаги да ви напомня, че всъщност, когато и да са дали права на жените да гласуват, въщност Жените винаги са управлявали света.

 

 

 

Понеделник 19.08

„За да бъдеш незаменим, трябва да бъдеш винаги различен.“ Коко Шанел

Вечната и неповторима Коко Шанел е родена на днешния ден през 1883 година. Тя винаги е знаела как да бъде неподражаема, а със своите творения е направила и не едно поколение жени именно такива. Тя е знаела, че за да си незаменим, трябва да си винаги различен. А за да бъдеш незабравим, трябва да оставиш следа. Metanoa de la Rose не предлага просто подаръци, ние предлагаме емоции, различни и неподражаеми, които ще останат завинаги в сърцата на вашите любими.

Какво ще отпразнувате днес?

 

Вторник 20.08

Имен ден: Самуил, Самуила

Днес, ей така, насред работната седмица (ако не се излежавате на някой плаж, разбира се) имаме отново повод за празник, подаръци и наздравици. В чашите ще изкрят балончета от любимото просеко или пък ще се носи дъх на лято с ледено розе, а пък подаръците ще са за днешните именици – Самуил и Самуила. Какво ще им подариш?

 

 

 

 

Сряда 21.08

Ден на поета

Робърт Фрост казва че, „Поезия е, когато емоцията намери своята мисъл, а мисълта намери думи”. Metanoa de la Rose е, когато емоцията и мисълта намерят физическото си състояние. Подаръците на Метаноа са именно това – отражение на чувствата в материалния свят. Те имат вкус, цвят, аромат, не са просто вещи, които ще събират прах. Ще събират спомени и ще напомнят винаги за теб на любимите ти хора.

 

 

Четвъртък 22.08

„Вземи лятото в ръка, налей си лято в чашата, в мъничка чашка, разбира се, в най-мъничката детска чашка; смени сезона в своята кръв, като повдигнеш чашата до устните и в тях излееш лято.” Рей Бредбъри

На днешния ден през 1920 година е роден Рей Бредбъри. Писател без ясно изразен жанр в творбите си, той е просто създател на фантастичното. Неговите светове са мечтателни, с аромат на вечно лято, красиви в емоциите си и фантастични в случването си. Един свят, който отива на Метаноа. Колко фантастичен е днешният ден? Ти решаваш, а Metanoa de la Rose може да ти помогне да изживееш своето вечно лято именно днес.

 

 

 

Петък 23.08

Имен ден: Вълко, Витан

Петъчният ден изненадва с нова доза именици. Идеално за край на работната седмица е време за празник, наздравици и купон до зори. Вълко и Витан са имениците, които ще почерпят – имена с силна народна символика. С какво ще зарадваш празнуващите днес? Господата също заслужават цветя от време на време, за да им напомня колко са специални. А Черната роза Метаноа не е обикновено цвете, нали не си забравил?

 

Събота 24.08

„Когато много искаш нещо, цялата Вселена ти съдейства, за да постигнеш желанието си.“ Паулу Коелю

През 1947 година на 24 август е роден Паулу Коелю, романистът любимец на милиони жени по света. Неговите истории извън времето и пространството са досущ като легендите за Черната роза Метаноа. Тя е онази приказка, която е вечна – епохи, ери и години се побират в аромата й. Всички мечти се сбъдват щом разцъфне. Кой е твоят любим рожденик днес, който заслужава да му подариш вечност от красиви спомени?

 

 

 

 

Неделя 25.08

„…границата между науката и магията е много нестабилна.“ Марио Варгас Льоса

На днешния ден през 1989 година космическият апарат на НАСА Вояджър 2 минава край Нептун, последната голяма планета, преди да напусне Слънчевата система. И да се впусне в едно безкрайно пътешествие из Вселената. Ако приключенията на необятните галактики те привличат и искаш да ги прекосиш с любимия си човек, днес не е нужно дори да напускаш уюта на дома си. UNIVERSE е ароматът на Вселената, затворен в бутилка, който ще се пренесе в светове, които не си познавал. Трябва ти само повод да го подариш, а днес Метаноа ще ти го даде.

 

 

Понеделник 26.08

„Не е необходимо да правите велики неща. Можете да направите нещо малко, но с много любов.“ Майка Тереза

Имен ден: Адриан, Адриана, Наталия, Наташа

Великите дела изискват време, а малките неща, направени с много любов, изискват само мъничко желание. Майка Тереза винаги е вярвала в Любовта, Метаноа също. А малките неща, опаковани, завързани и поднесени с Любов, веднага се превръщат във Велики. Такива са например жестовете и подаръците, които можеш да направиш на днешните именици – Адриан, Адриана, Наталия и Наташа.

 

 

 

Вторник 27.08

“Опознай Родината, за да я обикнеш!” Алеко Константинов

На този ден през 1895 година на Черни връх е основан Български туристически съюз под ръководството на писателя Алеко Константинов. Ако вторник за теб е почивен, то ти предлагаме да предприемеш едно пътешествие из страната, със сигурност има кътчета, които не си посетил. Ако пък си на работа, спокойно можеш да си откраднеш половин час, за да организираш пътешествие за идния уикенд. Няма да съжаляваш. А където и да се озовеш, винаги можеш да го отпразнуваш с Метаноа.

 

Сряда 28.08

„Не, няма миг без чудеса! Живот би нямало без чудо!“ Дора Габе

През 1888 година се ражда поетесата, която обича да… обича – Дора Габе. Чудо на поезията, влюбена в думите, в родината, в самата любов. Тя е вярвала в чудеса. Metanoa de la Rose ти гарантира, че всеки миг от живота е чудо, както е вярвала и тя. От теб зависи да го превърнеш в незабравим празник. А какво празнуваш днес?

 

 

 

 

 

Четвъртък 29.08

“Да подариш на някого парченце от сърцето си е подарък, по-ценен от цялото богатство на света.“ Майкъл Джексън

Имен ден: Анастас, Анастасия

Краля на попа Майкъл Джексън се ражда днес през 1958 година, за да накара целия свят да пее и танцувата неговите незабравими хитове и феноменални танцови стъпки. Обичан, мразен, провокативен и съвсем обикновен по необикновен начин, Майкъл Джексън остава завинаги в сърцата на феновете си. Според него най-ценният подарък е частичка от сърцето ти. А днес имаш имениците Анастас и Анастасия, които да зарадваш. Метаноа може да добави към тази частичка, толкова разкош, че да остави твоя любим човек без думи в специалния му ден. Ще се осмелиш ли да подариш най-гоямото богатство?

 

Петък 30.08

Имен ден: Александър, Александра, Александрина, Алекс, Алекса

Днес празнуват едни от най-силните имена. Макар и с гръцки произход, Александър и Александра, както и техните производни се срещат почти по целия свят, в различни варианти. Александър е защитник на хората, а Александра – покровителка на воините. Това е и едно от имената на древногръцката богиня Хера. Колко специални подаръци заслужават твоите близки с толкова красиви и силни имена? Метаноа ще ти отговори веднага – Много! Ти трябва само да избереш подходящия…

 

 

 

Събота 31.08

Имен ден: Гено, Гена, Генади, Генчо

Краят на красивия летен август ще отпразнуваме в събота, така че може и до зори. А повод за това да останеш до късно буден не липсва. В празичната събота продължаваме с нова серия именици, ако в петък ни е било малко – Гено, Гена, Генади и Генчо. След толкова много именици и пранзици, трябва да познаваш арсенала за щастие на Метаноа съвършено, но ако не е така, тук можеш да разгледаш нашите предложения за незабравим подарък.

 

 

 

А какви поводи за подаръци те очакват следващата седмица, това ще ти разкажа скоро Повелителю Мой,

Твоя Черна Роза Метаноа.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *