“Всеки човек е роден в отговор на нужда на Вселената в определено време и място…” Да си поговорим за Астропсихология…

Случайността, е казал Айнщайн, е Бог, който се разхожда инкогнито.”
октомври 25, 2022
Подари вдъхновение
Гид за Величие. Как да се превърнеш в Първа класа Личност? Част 1
юли 2, 2023
Случайността, е казал Айнщайн, е Бог, който се разхожда инкогнито.”
октомври 25, 2022
Подари вдъхновение
Гид за Величие. Как да се превърнеш в Първа класа Личност? Част 1
юли 2, 2023

“Кой си ТИ според пътя на звездите? Рождената карта разкрива целта на живота и ключа към съдбата…”

Каква е връзката между астрология и психология?

За връзката между астрология и психология можем да говорим още от времето на Юнг. Той самият стига до заключението, че Астрологията е синхроничност, при която психическата структура на човека, който предстои да се роди, е „паралелна“ на позициите на планетите по това време. Въпреки че Юнг никога не е развил систематична теория за астрологията, неговата собствена теория за аналитичната психология е силно повлияна от нея. Така например теорията му за архетипите е огледална с проявлението на планетите. А понятието на Юнг за два типа нагласи – екстроверт и интроверт – е лесно разпознаваемо от астролозите като разделението на зодиака на две полярности: положителен/мъжки (екстроверт) и отрицателен/женски (интровертен),съгласно управляващите картата знаци.

Какво е Астропсихология?

За баща на астропсихологията се счита Дейн Рудияр. Започнал работата си през 30-те години на миналия век, той разработва идеята, че всяка личност не е просто продукт на външни събития и средата, в която израства човек, а целенасочено се стреми към себереализация на изначално определен потенциал – своята астрологична рожденна карта.

В астропсихологията човекът се възприема като волеви индивид, а съдбата не като предопределеност, а като огледало на степента на осъзнатост и разбиране КОЙ СЪМ АЗ. Според астропсихологията всеки е способен да расте прогресивно към най-добрата своя версия, заложена още при раждането му. Всеки е роден в отговор на нужда на Вселената в определено време и място… Рождената карта всъщност представлява решението на тази нужда, тоест разкрива целта на живота и ключа към съдбата….

Основата на астропсихологията е

да се научим да приемаме кризите като част от житейския си път и да ги приветстваме като признаци на растеж. Тя ни помага да преоценим своите цели и таланти, да приемем това, което сме, но по нов и холистичен начин… Което в крайна сметка трябва да доведе до хармония, вътрешен мир, мъдрост и състрадание в живота ни.

За разлика от традиционната астрология, ориентирана към прогнозиране на бъдещи събития ,астропсихологията изгражда личностен портрет на индивида, който му помага да познава силните и слабите си места спрямо рожденната си астрологична карта, да насочва правилно енергията си в развитие на талантите си и да насърчава положителното израстване и реализация на личността. Тя е средство за себереализация в смисъл използване на наличните ресурси на човека по най-добрия начин.

Защото всяка човешка воля притежава силата да преобрази съдбата си… Стига да знае посоката и да познава себе си…

metanoa

Какво представлява Хороскопът, създаден съгласно Астропсихология

Това е Портрет на Личността и разкрива :
Кой съм Аз? Кои са моите таланти? Кои са моите слаби места? Каква е ролята ми в този живот? Каква е връзката със семейството – най-вече ролята на Майката? От какво се нуждая, за да постигна баланс в живота ми? и т.н… Или обобщено : какъв е твоят уникален личен отпечатък, ДНК-то на душата ти…

Хороскопът е…

„ориентиран към личността“ в смисъл, че всяка рождена карта е уникална, а хороскопът представя общия потенциал на индивида, в който нито една планета не е „добра“ или „лоша“, а по-скоро всеки елемент е част от органично цяло. Събитията не се тълкуват като изолирани – с щастливи или неблагоприятни ефекти. Тълкуват се като целенасочени цикли на развитие, допринасящи за процеса на растеж, който води към себереализация на най-добрия потенциал.

Казано по друг начин, този хороскоп е „наръчник за посяване на семе“, който показва уникалния път на развитие на човек. Точно както пакетче със семена изобразява картина на растението, в което в крайна сметка могат да се превърнат тези семена, така и Астропсихологичния хороскоп описва вида възрастен, в който индивидът може да се превърне.

Основният въпрос, не е дали астрологията работи, а каква е най-правилната й употреба…

Астрологията трябва да бъде предимно техника за разбиране на човешката природа. Тя служи най-добре като ръководство за трансформация и израстване на личността. Нищо не се случва в човешкия живот, освен с цел. Най-важният въпрос не е какво ще се случи, а какъв е смисълът му… ЗАЩОТО :

Our personality creates our personal reality…

Характерът е съдба и че чрез промяна на нашия характер (нашите обичайни нагласи, вярвания и действия) можем да променим съдбата си. Със себепознание можем да преодолеем слабостите, да развием допълнително таланти и да се придвижим към баланс. Не съдбата на Човека е отредена от звездите още преди раждането му, а характерът и личността му…

А ТИ ЗНАЕШ ЛИ КОЙ СИ?

Ние от Метаноа вярваме, че всеки човек е уникален и различен като Черна роза Метаноа – единствена сред милиардите червени…
Ние от Метаноа вярваме, че най-ценните подаръци са тези, които докосват сърцето и душата на човека, напомняйки му коя е неговата най-добра версия…
Ние от Метаноа вярваме, че най-уникалните подаръци са тези, които карат човека да се чувства специален…

И както всеки човек заслужава да получи Черна роза, за да му бъде напомнена за неговата уникланост, така и всеки човек заслужава да получи персонализиран подарък, разказващ пътя на сърцето му и напомнящ му Кой е….

 

Можете да откриете нашите нови предложения в раздел Персонализирани Подаръци”….

“Един Уникален Подарък, който можеш да направиш дори на Себе си….”

А ти Читателю…Какъв Подарък би искал да получиш от Съдбата днес?

Твоя Черна Роза Метаноа.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *