Гид за Величие. Как да се превърнеш в Първа класа Личност? Част 1

“Всеки човек е роден в отговор на нужда на Вселената в определено време и място…” Да си поговорим за Астропсихология…
април 1, 2023
Коледа Метаноа
Подарък от Метаноа – текст на Коледна картичка.
декември 22, 2023
“Всеки човек е роден в отговор на нужда на Вселената в определено време и място…” Да си поговорим за Астропсихология…
април 1, 2023
Коледа Метаноа
Подарък от Метаноа – текст на Коледна картичка.
декември 22, 2023

Подари на себе си единадесет отговора…Защото всяка човешка воля притежава силата да преобрази съдбата си… Стига да знае посоката и да познава себе си…- Твоя Черна роза Метаноа

Ако можехте да направите подарък на себе си, какъв би бил той? Този въпрос сме си задавали нееднократно от Метаноа. Бихте ли си купили нещо материално? Бихте ли си подарили пътуване? Склонни сме да правим подаръци на другите, а рядко празнуваме собственото си същестуване.

От всички подаръци на този свят, които бихме могли да получим от другите, единственият подарък, който можем да получим единствено от себе си, е самопознанието. Колко удобно би било още при раждането някой Ангел да ни даде насоки кои сме, накъде сме тръгнали, кои умения имаме по рождение и за кои умения трябва да положим усилия, за да бъдат развити.
Нека днес, този Ангел бъдем ние от Метаноа. Ние ще задаваме въпросите, а вие сами ще подарите на себе си отговорите.

Предназначението на следващите единадесет въпроса от част 1 е да измерят способността ти да избираш щастието и самоосъществяването в живота си като основен приоритет. Прегледай колкото е възможно по-обективно въпросите, като преценяваш себе си и начина, по който изживяваш настоящите си моменти. Отговорите „ДА” означават, че владееш себе си и умееш да правиш ефективни избори. Преди да отговориш с да/не на въпроса, прочети уточнението на въпроса в скоби.

1.Вярваш ли, че мислиш със собствения си мозък? ДА/НЕ

(До колко влияние имат върху теб, семейството, приятелите и медиите при формиране на мнение относно личните избори, които правиш в ежедневието си. Склонен ли си да отстояваш мнението си, дори когато близките ти са на друго мнение?).

2.Способен ли си да контролираш чувствата си?ДА/НЕ

( Можеш ли съзнателно да прекъснеш някоя своя емоция, например гняв, и със силата на волята да я смениш с друга емоция?)

3.Можеш ли да кажеш, че мотивацията ти е по-скоро вътрешна, отколкото външна? ДА/НЕ

( Каква е причината да се будиш сутрин – ангажиментите и отговорностите, или любопитсвото от това, какво ще ти поднесе този нов ден?)

4.Свободен ли си от потребността от одобрение? ДА/НЕ

(Съобразяваш ли се с мнението на околните относно личните ти избори. Приемаш ли спокойно критика? Приемаш ли спокойно провал?)

5.Сам ли налагаш правилата си на поведение? ДА/НЕ

(Имаш ли свои традиции, свои навици, които те отличават от околните? Следваш ли “режим от 9 до 5” или сам определяш дали понеделник може да стане петък?

Защото всяка човешка воля притежава силата да преобрази съдбата си… Стига да знае посоката и да познава себе си…

6.Свободен ли си от желанието за право и справедливост? ДА/НЕ

(Казваш ли често “това не е справедливо” или “това не е правилно” в разговорите, които водиш?)

7.Можеш ли да се приемеш, без да се оплакваш? ДА/НЕ

(Оплакваш ли се от килограмите си, работата си, връзките си или живота, който водиш?)

8.Свободен ли си от потребността да имаш кумири, на които да се възхищаваш? ДА/НЕ

(До каква степен начина, по който изглеждаш е повлиян от други хора? Купуваш ли си неща, само защото други ги притежават?)

9.Можеш ли да кажеш, че си по-скоро човек на действието, отколкото на критиката? ДА/НЕ

10.Готов ли си да приемеш тайнственото и неизвестното? ДА/НЕ

11.Можеш ли, когато описваш себе си, да избегнеш абсолютните понятия? ДА/НЕ

( Опитай да опишеш себе си преди да отговориш на този въпрос без да използваш следните епитети или техните противоположности : добър/а, красив/а, умен/а, работлив/а, млад/а,здрав/а, богат/а, щастлив/а, …).

Ако имаш между 9 и 11 отговора “ДА”, можеш и да не четеш част 2 на тази статия.

Честито – ти си Господар на себе си. Същността на величието ти е, че можеш да избераш самоосъществяването. Че познаваш достатъчно добре себе си, за да избираш щастието като ежедневие. Знаеш как да се справяш с проблемите в живота си. Забележете, че не казах „да решаваш” проблемите. Твоята интелигентност се измерва не със способността ти да решиш проблема, а с умението ти да бъдеш щастлив и достоен, независимо дали проблемът намира решение, или не. Ти си човек, който умее да улавя настоящия момент и максимално да го оползотворява. Избрал си животът ти да бъде свободен, ефективен и пълноценен.

Ако имаш между 4 и 8 отговора “ДА” , то да се научиш да бъдеш щастлив за теб е лесно, трудно е да се научиш да не бъдеш нещастен.

Неумението да отстояваш и проявяваш Аз-а си в ежедневието вероятно често води до Демобилизация. Това е състояние — леко или тежко, в което човек не функционира на равнището, на което би желал да функционира. Причините винаги са свързани със ситуации от външния свят и неумението да отработим емоциите, които предизвикват тези ситуации. Ако такова състояние често е част от ежедневието ти, то това е напълно достатъчна причина, за да прочетеш и част 2 на тази статия. Един от начините да се преборим с демобилизацията е да се научим да живеем в настоящия момент, опознавайки себе си и своите слаби места. Животът в настоящия момент, връзката с твоето „сега” е в основата на ефективния начин на живот.

Ако имаш по-малко от 3 отговора “ДА”, то по-честата форма на мотивация при теб се нарича „мотивация на несъвършенството”.

Твърде често се демобилизираш или изживяваш отрицателни емоции, което те обрича на застой. Енергията ти често е насочена, за да “поправиш миналото” – защото си сгрешил или защото в известно отношение си несъвършен.

Изисква се смяна на фокуса към по-здравословната форма на мотивацията, наречена “мотивация на развитието”, за която ще поговорим по-обстойно в част 2 на тази статия. Време е да се огледаш в огледалото на собствената си душа и да опознаеш по-добре

кой си ти и коя е твоята по-добра версия, в която можеш да се превърнеш.

Наличието на по-малко от 3 отгововра ДА, може да бъде описано най-точно с един цитат на Джордж Бърнард Шоу от „Професията на госпожа Уорън”:
„Хората винаги приписват вината за това, което са, на обстоятелствата…”. Смяната на фокуса към “мотивация на развитието” е описана в продължението на цитата:
“… Аз не вярвам в силата на обстоятелствата. В този свят успех постига само онзи, който търси нужните му условия, а като не ги намери, си ги създава сам.”

Надяваме се, че с този малък подарък сме допринесли за това да опознаеш по-добре себе си…

Очаквайте продължение…

Ние от Метаноа вярваме, че всеки човек е уникален и различен като Черна роза Метаноа – единствена сред милиардите червени…
Ние от Метаноа вярваме, че най-ценните подаръци са тези, които докосват сърцето и душата на човека, напомняйки му коя е неговата най-добра версия…
Ние от Метаноа вярваме, че най-уникалните подаръци са тези, които карат човека да се чувства специален…

И както всеки човек заслужава да получи Черна роза, за да му бъде напомнена за неговата уникланост, така и всеки човек заслужава да получи персонализиран подарък, разказващ пътя на сърцето му и напомнящ му Кой е….

 

Можете да откриете нашите нови предложения в раздел Персонализирани Подаръци”….

“Един Уникален Подарък, който можеш да направиш на човек на всяка възраст….”</blockquote >

А ти Читателю…Какъв Подарък би искал да получиш от Съдбата днес?

Твоя Черна Роза Метаноа.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *